ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση γέφυρας μετά από πρόσκρουση πλοίου - Συγκλονιστικές εικόνες

Κατάρρευση γέφυρας μετά από πρόσκρουση πλοίου - Συγκλονιστικές εικόνες
Πορθμείο προσέκρουσε στα υποστυλώματα γέφυρας με αποτέλεσμα ένα κομμάτι της, μήκους 200 μέτρων, να καταρρεύσει
Associated Press

Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για νεκρούς.

Τρομακτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Βραζιλία, όπου πορθμείο έπεσε, το Σαββάτο το πρωί, πάνω σε γέφυρα στη βόρεια πολιτεία Παρά της Βραζιλίας.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν καταστροφικό. Η γέφυρα διαλύθηκε ολοσχερώς ενώ, ένα κομμάτι της μήκους 200 μέτρων έπεσε στον ποταμό Μότζου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο μικρά οχήματα έπεσαν στο νερό αφού το πλοίο συγκρούστηκε με έναν από τους πυλώνες της γέφυρας, προκαλώντας την κατάρρευσή της.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν και πόσα θύματα υπάρχουν, ενώ δύτες πραγματοποιούν έρευνα στο ποτάμι. Τα πέντε μέλη του πληρώματος του πορθμείου πάντως είναι σώα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Παρά, Έλντερ Μπαρμπάλιο, την κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το ατύχημα. «Αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας είναι να αναζητήσουμε τυχόν θύματα και να προσφέρουμε πλήρη στήριξη στις οικογένειές τους», τόνισε.

Ο Μπαρμπάλιο ανάρτησε στο Twitter βίντεο από την κατάρρευση της γέφυρας μήκους 860 μέτρων, η οποία βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Βραζιλίας, το Μπελέμ.

Οι Αρχές εργάζονται για την απομάκρυνση των συντριμμιών από το ποτάμι, ενώ έχουν ναυλωθεί πλοία για να μεταφέρουν τους πολίτες από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη μέχρι να επισκευαστεί η γέφυρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σε μια επιθεώρηση της γέφυρας, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, παρατηρήθηκε διάβρωση στους πυλώνες της. Αν και η τοπική κυβέρνηση ζήτησε έκτακτους πόρους για την επισκευή της, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, δεν θεώρησε την κατάσταση τόσο σοβαρή ώστε να απαγορεύσει τη διέλευση των οχημάτων από τη γέφυρα.

Δείτε στη γκάλερι εικόνες που κόβουν την ανάσα:

Δείτε επίσης:

Φρίκη: Φοιτητές κανόνισαν σεξουαλικό όργιο και πέθαναν! (ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)