Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Απίστευτο! Βρέθηκε ζωντανός 17 χρόνια μετά το τσουνάμι του 2004

Newsbomb

Ένας αστυνομικός ο Abrip Asep που κηρύχθηκε νεκρός μετά το τσουνάμι που ακολούθησε τη φονική σεισμική δόνηση μεγέθους 9,1 που σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της περιοχής Banda Aceh, βρέθηκε ζωντανός σε ψυχιατρικό νοσοκομείο 17 χρόνια μετά

Ολόκληρα χωριά τότε ισοπεδώθηκαν και πάνω από 230.000 άνθρωποι σε 14 χώρες έχασαν τη ζωή τους από τα κύματα που έπληξαν παράκτιες περιοχές στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Ο σεισμός ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος που καταγράφηκε ποτέ και είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια δόνησης που παρατηρήθηκε ποτέ, μεταξύ οκτώ και δέκα λεπτών

Μέσα στην καταστροφή αυτή, ο Abrip Asep, βρέθηκε το 2009 να περιπλανιέται στην περιοχή Banda Aceh και εισήχθη σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του αλλά και την κατάσταση της υγείας του, αναφέρει η Coconuts Jakarta.

Η Aceh ήταν η περιοχή που επλήγη περισσότερο από το τσουνάμι, με 170.000 νεκρούς και 38.000 αγνοούμενους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι τοπικές Αρχές άρχισαν να υποψιάζονται ότι ο ασθενής είναι ο αγνοούμενος αστυνομικός όταν συγγενής του, είδε στα κοινωνικά δίκτυα την φωτογραφία του, μαζί με μια παλαιότερη στην οποία φορούσε τη στολή αστυνομικού.

Αποφάσισαν δε, να κάνουν διάφορες εξετάσεις αναγνώρισης, όπως DNA τεστ και ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων, προκειμένου να ταυτοποιηθεί.

O Asep έχει πλέον επανενωθεί με την οικογένεια του, που ζει στη Δυτική Ιάβα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, 17 χρόνια μετά, από την φονικότερη καταστροφή που σημειώθηκε στον πλανήτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Περιστέρι: Αυτός είναι ο 74χρονος που κακοποίησε δύο ανήλικα κορίτσια