Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Στα δικαστήρια για να έχει αστυνομική προστασία στη Βρετανία - «Δε νιώθει ασφαλής»

Newsbomb

Ο πρίγκιπας Χάρι «δεν αισθάνεται ασφαλής» όταν επισκέπτεται τη Βρετανία, ένα μέρος «που είναι και πάντα θα είναι το σπίτι του», είπαν οι δικηγόροι του ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου.

Η επιθυμία του πρίγκιπα Χάρι να επιστρέψει και να δει συγγενείς και φίλους τονίστηκε την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για το αίτημα του δούκα του Σάσεξ. O 37χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών να μην του επιτρέψει να καλύπτει τις δαπάνες ώστε να έχει αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία.

Ο δούκας του Σάσεξ θέλει να φέρει τα παιδιά του από τις ΗΠΑ, αλλά αυτός και η οικογένειά του «δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι του» επειδή είναι πολύ επικίνδυνο, είπε προηγουμένως ένας νομικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον Guardian.

Το αίτημά του «αφορά το γεγονός ότι δεν νιώθει ασφαλής όταν βρίσκεται στη Βρετανία, δεδομένου του διακανονισμού για την ασφάλεια που εφαρμόστηκε τον Ιούνιο του 2021 και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται αν αποφασίσει να επιστρέψει», είπε δικηγόρος του ενώπιον του δικαστηρίου.

«Και φυσικά, είναι αυτονόητο ότι θέλει να επιστρέψει: να δει την οικογένεια και τους φίλους του και να συνεχίσει να υποστηρίζει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που θεωρεί σημαντικές. Πάνω από όλα, αυτό είναι και θα είναι πάντα το σπίτι του».

Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε το δικαίωμα για αστυνομική προστασία, με τα χρήματα των φορολογούμενων, όταν ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους το 2020. Το ζευγάρι πληρώνει την ασφάλειά τους στις ΗΠΑ, όπου ζουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Χάρι: Νέοι τριγμοί στο Μπάκιγχαμ από το βιβλίο του – Η σχέση του με την Καμίλα