Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Εκρήξεις σε δύο σταθμούς του Μετρό - Τουλάχιστον 20 νεκροί

Newsbomb

Τραγικός είναι ο απολογισμός της επίθεσης στο μετρό των Βρυξελλών, που ακολούθησε την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας, νωρίτερα σήμερα το πρωί. Αρχικά δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για θύματα, ωστόσο τώρα, τα βελγικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 20, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται σε 106.

ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ, ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ TA ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δείτε πιο πάνω στην photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τον σταθμό Μετρό «Μάλμπεκ» στο κέντρο των Βρυξελλών (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στους σταθμούς του μετρό Μάλμπεκ και Σούμαν στις Βρυξέλλες κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF.

metro

Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη που έγινε στο μετρό, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της βελγικής πρωτεύουσας.

«Υπάρχουν περίπου 20 νεκροί και 106 τραυματίες. Δεκαεπτά άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά», δήλωσε ο Ιβάν Μαγιέρ.

Την ίδια στιγμή, αποκλεισμένος από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις είναι και ο σταθμός «Arts-Loi Kunst-Wet», έξω από τον οποίο βρέθηκε, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ύποπτο όχημα.

56f10870c46188a6138b45c1 1

Όπως μετέδωσε το δίκτυο RTBF, έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ στις Βρυξέλλες, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας.

Ήδη η πόλη των Βρυξελλών, βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού 4, γεγονός που συνεπάγεται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΩ TWITTER

Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον λογαριασμό twitter του αεροδρομίου.

«Μην έρχεστε στο αεροδρόμιο - το αεροδρόμιο εκκενώνεται. Αποφύγετε την περιοχή του αεροδρομίου. Οι πτήσεις έχουν ματαιωθεί», σημειώνεται στον λογαριασμό στο Twitter.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.