ΚΥΠΡΟΣ

Ο Νικόλας πήρε τ’ όπλο του στην Κύπρο

Ο Νικόλας πήρε τ’ όπλο του στην Κύπρο

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, από την πρώτη στιγμή ανέβασαν τους τόνους για τις δύο εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με τους Σαουδάραβες φίλους του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η κυβέρνηση –δια του εκπροσώπου της, κυρίου Κούσιου- απαξίωσε το θέμα και χρέωσε προσπάθεια αποδόμησης του Προέδρου στους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Και τότε ο Νικόλας Παπαδόπουλος του ΔΗΚΟ αποφάσισε να ανταπαντήσει «με όλα του τα όπλα».

Το πρώτο που έκανε ήταν να ανεβάσει βίντεο (!), με το οποίο διέψευδε ευθέως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνώρισε τον Σαουδάραβα επενδυτή μετά την πολιτογράφησή του (Ιανουάριο 2015) και, επομένως, δεν είχαν βάση τα σενάρια περί διαπλοκής. Ωστόσο, στο βίντεο που ανέβασε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο ίδιος ο Σαουδάραβας επενδυτής ευχαριστούσε «on camera» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο –όπως έλεγε- πέρασαν μάλιστα πολύ ωραία μαζί, τον Ιούνιο του 2014! Δηλαδή, η φιλία τους άρχισε να αναπτύσσεται πριν ο Σαουδάραβας καταθέσει την αίτηση πολιτογράφησής του (διαδικασία κατά την οποία δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητοι όροι, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή).

Δείτε το βίντεο:

Όμως, αυτό ήταν μόνον η αρχή. Με καθημερινές ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις, επιθετικές ανακοινώσεις και σειρά από αποκαλυπτικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς του στα social media -σε βαθμό, μάλιστα, που προκάλεσε συζητήσεις στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου- ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος δεν σταματά να μιλά για «σκάνδαλο μεγατόνων», από το οποίο προκλήθηκε «ζημία στην Κυπριακή Δημοκρατία» και για το οποίο θα πρέπει να αναζητηθούν «πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες».

Μάλιστα, «προκειμένου οι πολίτες να δουν την αλήθεια με τα μάτια τους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ανέβηκαν στους λογαριασμούς του κόμματος (και στον προσωπικό του Προέδρου) στα social media μια σειρά από αναρτήσεις, που αναδεικνύουν κρίσιμα σημεία των δύο εκθέσεων του Γενικού Ελεγκτή:

Η κυβέρνηση θεωρεί το θέμα λήξαν. Όμως, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει αντίθετη άποψη, λέγοντας ότι η έρευνα τώρα ξεκινά. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τελευταία διαπιστώνουν μια γενικότερη αλλαγή στάσης του Νικόλα Παπαδόπουλου, που εμφανίζεται πιο αιχμηρός και πιο επικριτικός σε σχέση με το παρελθόν, δείχνοντας την ξεκάθαρη πρόθεσή του να μεταφέρει την πολιτική κόντρα στα θέματα της πολιτικής διαπλοκής και κυβερνητικής διαφθοράς, που θεωρεί προνομιακό του πεδίο πολιτικής δράσης.