ΚΥΠΡΟΣ

Χριστόφιας: «Απαράδεκτες και κυνικές οι δηλώσεις Μπαγίς»

Χριστόφιας: «Απαράδεκτες και κυνικές οι δηλώσεις Μπαγίς»

Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος απείλησε ότι υπάρχει για την Αγκυρα και η επιλογή της προσάρτησης του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία.

Ο Χριστόφιας δήλωσε πως η τουρκική πλευρά το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και συχνότερα αναφέρεται σε σχέδια Β', τα οποία θα εδραιώνουν τη διχοτόμηση και το παράνομο καθεστώς.

«Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά έχει κορυφωθεί πρόσφατα με τις κυνικές και προκλητικές δηλώσεις του κ. Μπαγίς, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη και στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης των κατεχομένων στην Τουρκία» , είπε ο κ. Χριστόφιας.

Οι δηλώσεις και η ευρύτερη συμπεριφορά του κ. Μπαγίς εξευτελίζουν πρώτιστα του Τουρκοκυπρίους, είπε και διαμήνυσε τόσο στον κ. Μπαγίς όσο και σε ολόκληρη την τουρκική ηγεσία ότι η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους, Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκυπρίους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους και σε κανέναν άλλο. Καθώς λέει ο ποιητής «Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρετε και να φύγετε», τόνισε.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως «η αλαζονεία της Τουρκίας έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί ακόμη και την ΕΕ».