ΚΥΠΡΟΣ

Παραμένουν αφορολόγητες οι περισσότερες κατοικίες

Παραμένουν αφορολόγητες οι περισσότερες κατοικίες

Στις κλίμακες φορολόγησης που υπάρχουν στο νέο νομοσχέδιο, καταργείται ο πληθωριστικός δείκτης, άρα πάμε πίσω στις αξίες του 1980, σημείωσε η κ. Μαύρου...

Η μέση κατοικία και ο μεγαλύτερος αριθμός ιδιοκτητών δεν θα πληρώνουν φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, επανέλαβε η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ενόψει της συνεδρίας της ολομέλειας του νομοθετικού σώματος στις 17 Ιανουαρίου.

Η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι πραγματοποιήθηκαν κατ’ αρχήν διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το πλαίσιο του νομοσχεδίου αυτού.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις που έχει το Υπουργείο Οικονομικών με την Τρόικα, κυρίως για το ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί από τον φόρο αυτό και ανάλογα με την κατάληξη των διαβουλεύσεων θα οριστικοποιηθεί το νομοσχέδιο.