ΚΥΠΡΟΣ

Τράπεζα Κύπρου: Στις 900 οι συμμετοχές στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Τράπεζα Κύπρου: Στις 900 οι συμμετοχές στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Γύρω στα 900 άτομα υπέβαλαν μέχρι σήμερα αίτηση για ένταξη στο σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, δύο μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία... που έδωσε το μεταβατικό ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου για ένταξη στο σχέδιο.

Οπως μεταδίδει το Stockwatch, ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Σοφοκλής Μιχαηλίδης αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες και μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για βελτίωση του σχεδίου, κυρίως στο μέρος που αφορά στα ταμεία προνοίας, αυξήθηκε το ενδιαφέρον από δεκάδες υπαλλήλους να θέλουν να φύγουν από την τράπεζα. «Μέχρι χθες υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο σχέδιο εθελουσίας αφυπηρέτησης περίπου 900 άτομα ενώ είναι βέβαιο ότι σήμερα και αύριο αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί και ενδεχομένως να ξεπεράσει τους 1000», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης. Παρατήρησε ότι είναι φυσιολογικό πολλοί οι υπάλληλοι να σταθμίζουν τους παράγοντες έστω και την τελευταία στιγμή πριν να λάβουν μία τέτοια απόφαση. Σε ότι αφορά το μέσο όρο ηλικίας που μέχρι σήμερα έχει ενταχθεί στο σχέδιο, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η μεγάλη πλειονότητα ανήκει σε υπαλλήλους που πλησιάζουν το όριο αφυπηρέτησης (συνταξιοδότησης).

Είναι άτομα, είπε, πέραν των 50 ετών. Παρά την αύξηση του ενδιαφέροντος για πρόωρη αφυπηρέτηση, το ζήτημα των ταμείων προνοίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση για το πότε θα παραχωρηθούν τα χρήματα των ταμείων και με ποιο τρόπο. Μέχρι χθες, οι ενδείξεις ήταν ότι τα χρήματα θα εκταμιευθούν με την πρώτη δόση, δηλαδή το Σεπτέμβριο, και ότι αυτά θα κατατεθούν στα ταμεία προνοίας. Το 52,5% των καταθέσεων των ταμείων θα τους επιστραφεί και, με βάση αυτό, θα εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις καταθέσεων που ισχύουν για όλους τους ανασφάλιστους καταθέτες. Η Τράπεζα Κύπρου εργάζεται πάντως πυρετωδώς για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που, σύμφωνα με τη διοίκηση, θα περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό πλεονασμών.

ΑΠΟΔΟΣΗ:euro2day.gr