ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Βόμβα εξερράγη το πρωί σε αυτοκίνητο μέλους της Αστυνομίας

Κύπρος: Βόμβα εξερράγη το πρωί σε αυτοκίνητο μέλους της Αστυνομίας

Σήμερα τις πρωινές ώρες εξερράγη μία βόμβα, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο μέλους της Αστυνομίας, δήλωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου και πρόσθεσε ότι «από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε αυτό το συμβάν, κτύπησε συναγερμός στην Αστυνομία».

«Προσπαθούμε να διαχωρίσουμε τι συμβαίνει, ποιο είναι το πιθανό αίτιο και αν αυτό το αίτιο που οδήγησε αυτούς που οδήγησε στο να προβούν σε αυτή την εγκληματική ενέργεια κατά πόσο αποδίδεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του, οπότε θα πρέπει να ταρακουνήσει όλους μας ή κατά πόσο αποδίδεται στην ιδιωτική του ζωή. Μέχρι τώρα κλήθηκαν μερικά πρόσωπα στην Αστυνομία και κάποιες υποψίες που εξέφρασε εκτός κατάθεσης το συγκεκριμένο μέλος διερευνήθηκαν ωστόσο δεν έχουμε καταλήξει», συμπλήρωσε.

Η Αστυνομία, συνέχισε, έχει κάποιες πληροφορίες τις οποίες διερευνά «και σίγουρα δεν αναμένεται να σας τις αποκαλύψουμε», όπως είπε.

«Στόχος είναι να εξακριβώσουμε πρώτα ποιος είναι ο λόγος που οδήγησαν τους δράστες στο να προβούν σε αυτή την εγκληματική ενέργεια και σίγουρα τι κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε ότι αν αποδίδεται στα αστυνομικά καθήκοντα στα σίγουρα θα ληφθούν πολύ περισσότερα μέτρα προς τις κατευθύνσεις που πρέπει να ληφθούν. «Αν όμως αποδίδεται στην ιδιωτική του ζωή τότε θα ληφθούν κάποια άλλα μέτρα που κατά κύριο λόγο θα στρέφονται κατά του μέλους μας και όχι μόνο, φυσικά», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν από την έκρηξη κινδύνεψαν ζωές, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι δεν τέθηκε σε κίνδυνο οποιαδήποτε ζωή και πρόσθεσε ότι προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο αυτοκίνητο το συγκεκριμένο όσο και σε δύο άλλα αυτοκίνητα τα οποία ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Ερωτηθείς που υπηρετεί το συγκεκριμένο μέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε ότι υπηρετεί σε αστυνομικό σταθμό της Λευκωσίας.

ΠΗΓΗ ikypros