ΚΥΠΡΟΣ

Γεωργιάδης: Σε τροχιά ανάπτυξης η Τρ. Κύπρου

Γεωργιάδης: Σε τροχιά ανάπτυξης η Τρ. Κύπρου

«Σε τροχιά σταθεροποίησης βρίσκεται η Τράπεζα Κύπρου και ειδικότερα στο θέμα των μην εξυπηρετούμενων δανείων» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού, δήλωσε μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα τα μη εξυπηρετούμενα θα πάρουν την κατεύθυνσης της μείωσης. Ο Κρίστης Χασάπης έκανε λόγο για θετικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα στη συνάντηση του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού, Τζον Χούρικαν με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι έχει διαπιστωθεί πρόοδος της Τράπεζας Κύπρου στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξέφρασε ικανοποίηση, διότι, όπως είπε, η τράπεζα έχει οδηγηθεί σε κατάσταση ομαλοποίησης.

Το τραπεζικό σύστημα, γενικότερα, είπε ο υπουργός, βρίσκεται σε ένα σημείο, που μας επιτρέπει να νοιώθουμε πιο σίγουροι και πιο βέβαιοι για τη σταθεροποίηση του.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, Κρίστης Χασάπης αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης, είπε ότι βρίσκονται μπροστά, έχουν κάνει μέχρι στιγμής πολλά περισσότερα απ’ ότι έπρεπε και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για κάποια θετικά αποτελέσματα.

Οσον αφορά στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είπε ότι άρχισε να καταγράφεται σταθεροποίηση αυτών των δανείων και το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας Κύπρου

Ο ΥΠΟΙΚ συναντάται εξάλλου αυτή την ώρα με τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα. Επί τάπητος τίθεται το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον συνεργατισμό. Ο υπουργός αναμένεται να ενημερωθεί και για τη συμφωνία του ΔΣ της Συνεργατικής Κεντρικής με τη ΣΕΚ και την ΠΕΟ για τις μειώσεις μισθών και γενικότερα για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού που αναμένεται να υποβληθεί τις επόμενες ημέρες.