ΚΥΠΡΟΣ

Το Κυπριακό συζήτησαν Αναστασιάδης - Μεϊμαράκης

Το Κυπριακό συζήτησαν Αναστασιάδης - Μεϊμαράκης

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της Βουλής Βαγέλλης Μεϊμαράκης.


Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε χρήσιμη και γόνιμη την ανταλλαγή απόψεων με τον Κύπριο πρόεδρο. «Μας βοηθά να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση και να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να προχωρούμε στην υλοποίηση των όσων σχεδιάζουμε» είπε.

Σε παρατήρηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων, ότι φαίνεται πως οι θέσεις των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις είναι ασύμβατες και ερωτηθείς, αν θεωρεί ότι υπάρχει προοπτική μετά τις εκλογές στην Τουρκία να γίνει πιο εποικοδομητική η στάση της 'Αγκυρας, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι η μέχρι σήμερα πορεία της 'Αγκυρας δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο.

«Θέλω να πιστεύω, να ελπίζω και να ευχηθώ ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η αλλαγή στάσης, αλλά εμείς πρέπει ουσιαστικά να κάνουμε τη δική μας δουλειά, να έχουμε το δικό μας σχεδιασμό και να προσπαθούμε με τα επιχειρήματα που έχουμε να πείσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ: Έγγραφα αντάλλαξαν Μαυρογιάννης-Οζερσάι