ΚΥΠΡΟΣ

Αποκαλύψεις σοκ στο θρίλερ με την 4χρονη: Έτσι απήγαγε την κόρη του - Πώς εξαφάνισε τα ίχνη της

Αποκαλύψεις σοκ στο θρίλερ με την 4χρονη: Έτσι απήγαγε την κόρη του - Πώς εξαφάνισε τα ίχνη της

Έξι μήνες βυθισμένη στην απελπισία πέρασε η μητέρα της 4χρονης, την οποία απήγαγε στις 27 Απριλίου ο πατέρας της, έξω από το νηπιαγωγείο της.

Στην αγκαλιά της Κυπρίας μητέρας της βρίσκεται η τετράχρονη Μαρί-Ελένη, ύστερα από 166 ημέρες ομηρείας. Και οι δύο αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι την 4χρονη είχε απαγάγει, στις 27 Απριλίου, έξω από το νηπιαγωγείο της ο 48χρονος Νορβηγός πατέρας της, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση από τις Αρχές της χώρας του.

«Η χαρά μας είναι απερίγραπτη και η συσσωρευμένη ένταση των 166 ημερών έφυγε», δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» η γιαγιά της Μαρί-Ελένης, Γιαννούλα Ιωάννου. Φανερά συγκινημένη από την εξέλιξη, ανέφερε ότι σημασία έχει πως το παιδί είναι καλά και τώρα απλά τελειώνει ένας «Γολγοθάς».

Η δικηγόρος Λώρα Στυλιανού, που βρίσκεται μαζί με τη μητέρα, στο Όσλο ανέφερε ότι όλα τέλειωσαν καλά και πως έγινε η επανασύνδεση του παιδιού με τη μητέρα. Η μητέρα κλήθηκε από τις νορβηγικές Υπηρεσίες Προστασίας του Παιδιού και παρέλαβε τη Μαρί-Ελένη. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τη σκηνή της επανασύνδεσης» ανέφερε στον Τύπο η δικηγόρος, τονίζοντας ότι «και οι δύο είναι ευτυχισμένες που είναι μαζί τώρα και σύντομα θα είναι στην Κύπρο.

apagwgi kypros2

(Φωτογραφία: newsbomb.com.cy)

Πώς ο απαγωγέας εξαφάνισε τα ίχνη του παιδιού

Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα, ο 48χρονος πατέρας αφού απήγαγε την κόρη του από την Κύπρο, μετέβη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, προτού καταλήξει στη Νορβηγία, χωρίς να γίνει αντιληπτός, γεγονός που προβληματίζει τις νορβηγικές Αρχές. Μπορεί η υπόθεση να είχε αίσιο τέλος, όμως τις Αρχές απασχολεί ακόμα η υπόθεση της απαγωγής και των συνεργατών του 48χρονου Τόρκελ Γκρίσμρουντ και του τρόπου διαφυγής του.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο απαγωγέας ήρθε στην Κύπρο διά μέσου των κατεχομένων, άρπαξε το παιδί και αφού έμεινε για κάποιες μέρες στις ελεύθερες περιοχές πέρασε ξανά στα κατεχόμενα. Από εκεί πήγε στην Τουρκία προφανώς με σκάφος και στη συνέχεια στα ελληνικά νησιά. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του, μέχρι που φτάνει στα ανατολικά της Νορβηγίας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης. «Εύχομαι από σήμερα μία ζωή ανέμελη και η αγάπη να σας πλημμυρίζει», αναφέρει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Μετά την αίσια κατάληξη της υπόθεσης, η Αστυνομία στην Κύπρο εξέφρασε τις ευχαριστίες της τόσο στην οικογένεια της ανήλικης όσο και στις Αρχές της Νορβηγίας για την αγαστή συνεργασία, αλλά και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων