ME TO N & ME TO Σ

Το «ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ» να γίνει η κραυγή όλων μας

Το «ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ» να γίνει η κραυγή όλων μας

Πολιτισμός είναι να προστατεύεις τα παιδιά όχι τον βιαστή.

Γελάω με αυτή την… έκρηξη πολιτισμού που έχει προκύψει με τον Λιγνάδη. Πραγματικά. Τρομερή ευαισθησία για τον βιαστή. Ακούω να επικαλούνται τη δικαιοσύνη, τον νομικό πολιτισμό, την κοινωνία…

Να κουνάνε το δάχτυλο στους «αυτόκλητους δικαστές», να επικαλούνται τον ιερό χώρο της Επιδαύρου, τον πολιτισμό μας... Διάβασα και διαβάζω μέχρι και σχόλια συμπάθειας αν όχι συμπαράστασης για έναν τύπο που καταδικάστηκε για τον βιασμό παιδιών… Προσέξτε. Για τον βιασμό παιδιών. ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Ξαφνικά όλοι οι «πολιτισμένοι» θέλουν να δείξουμε πολιτισμό στον βιαστή των παιδιών. Σε αυτόν δηλαδή που έπραξε τη μεγαλύτερη βαρβαρότητα… Μια ολόκληρη κοινωνία, κατά τους… πολιτισμένους, οφείλει να σεβαστεί τον βιαστή και να μην αντιδράσει στο ότι ο βιαστής αντί να βρίσκεται στη φυλακή βρίσκεται σπίτι του. Όχι!

Το αντίθετο πρέπει να συμβεί. Αυτό που συμβαίνει. Η κοινωνία, αν θέλει να λέγεται κοινωνία κι όχι ζούγκλα, οφείλει να εκφράσει την αντίθεση της, την αντίδραση της απέναντι σε τέτοια γεγονότα. Οφείλει να φωνάξει ότι «ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ» και οι βιαστές πρέπει να βρίσκονται μέσα στη φυλακή. Όλοι.

Πόσο μάλλον δε αυτοί που έχουν βιάσει παιδιά. Όποιος θεωρεί εαυτόν πραγματικά πολιτισμένο οφείλει να σηκώνει ένα πανό όπου βρίσκεται. Οφείλει να γίνει ο ίδιος πανό… Να γίνει ο ίδιος η κραυγή «ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ». Για να καταλάβουν όσοι επιχειρούν να βαφτίσουν τη διαπλοκή «πολιτισμό» ότι ο κόσμος καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται και αντιδρά.

Για να προστατεύσει τα επόμενα παιδιά από τους επόμενους βιαστές. Από την Επίδαυρο μέχρι τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και από το Θέατρο Πέτρας μέχρι τον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, όπου υπάρχει πραγματικός πολιτισμός, πρέπει να υπάρχει κι ένα πανό. Να λέει τον βιαστή ΒΙΑΣΤΗ.

Να λέει την αλήθεια. Απέναντι στο κακό είμαστε όλοι ενωμένοι.

Έκαστος εφ’ω ετάχθη.