ME TO N & ME TO Σ

Η δωδεκάχρονη του Κολωνού είναι παιδί όλων μας!

Η δωδεκάχρονη του Κολωνού είναι παιδί όλων μας!
Newsbomb.gr

Η δίκη που ξεκίνησε δεν αφορά το κορίτσι και αυτούς τους αλήτες. Μας αφορά όλους. Για να τελειώνουμε μια και καλή. Από όλα τα σκουπίδια. Ακόμα και αυτά που δεν μαζεύονται ποτέ… 

Ξεκίνησε η δίκη στην υπόθεση της δωδεκάχρονης από τον Κολωνό, η οποία είχε πέσει θύμα trafficking. Θα δικαστούν πολλοί. Όχι όμως όλοι όσοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το παιδί. Δεν θα τιμωρηθούν όλα τα τέρατα.

Για λόγους που δεν ξέρουμε και δεν θα μάθουμε ποτέ ενδεχομένως, κάποιοι εκεί έξω, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ελευθερία τους, ψάχνοντας άλλα παιδάκια για να βγάλουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Κάποιοι που πιθανότατα μας κουνάνε το δάχτυλο παριστάνοντας τους ηθικούς και κρίνοντας όλους τους άλλους… Κάποιοι που πιθανόν μπορεί και να νιώθουν πως ό,τι κι αν κάνουν θα τη γλιτώνουν. Αυτά για όσους δεν κάθισαν σήμερα στο εδώλιο.

Όμως για αυτούς που έκατσαν, από τον τύπο που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος αυτής της ιστορίας μέχρι τον τελευταίο που εκμεταλλεύτηκε το κοριτσάκι, οι δικαστές ας λάβουν υπόψη τους κάτι: Το παιδί αυτό είναι παιδί όλων μας! Όλων όσοι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε όχι απλά απέναντι αλλά πάντα στην πρώτη γραμμή σε αυτή τη μάχη. Των ανθρώπων με τα τέρατα. Όλοι εμείς που πολεμάμε ώστε τα παιδιά να μην «πειράζονται» από κανέναν. Όλοι εμείς οι κανονικοί άνθρωποι είμαστε γονείς της μικρής. Και απαιτούμε δικαιοσύνη. Απαιτούμε οι ποινές που θα επιβληθούν να είναι δίκαιες αλλά συνάμα κι αποτρεπτικές για αυτόν που στο μέλλον θα σκεφτεί να κάνει κάτι παρόμοιο.

Η δίκη που ξεκίνησε δεν αφορά το κορίτσι και αυτούς τους αλήτες. Μας αφορά όλους. Και θα την παρακολουθούμε στενά. Τόσο στενά που έστω μια κουβέντα να ειπωθεί που θα μπορεί να φέρει στο εδώλιο κι άλλους, ναι αυτούς που πιθανόν θεωρούνται «άτρωτοι», θα είμαστε εδώ για να την αναδείξουμε. Για να τελειώνουμε μια και καλή. Από όλα τα σκουπίδια. Ακόμα και αυτά που δεν μαζεύονται ποτέ… Που ενδεχομένως κυκλοφορούν ακόμη εκεί έξω.