MEDIA

Ο γερμανικός Τύπος για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - Τρόικας

Ο γερμανικός Τύπος για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - Τρόικας

Από την επανάληψη των σημερινών διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί αν η ελληνική πλευρά αποδεχθεί το τελεσίγραφο, που τις απηύθυνε την Κυριακή η τρόικα.

«Πριν ξαναρχίσουμε οποιεσδήποτε συνομιλίες, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει μερικές αποφάσεις» δήλωσε, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», υψηλόβαθμο στέλεχος χώρας της ευρωζώνης.

Αποφάσεις, που σύμφωνα με την εφημερίδα, αφορούν τον εργασιακό και φορολογικό τομέα και «σκοντάφτουν» μέχρι τώρα στις επιφυλάξεις των τριών κυβερνητικών κομμάτων.

Συναγερμό κτυπούν και οι online εκδόσεις άλλων μεγάλων μέσων ενημέρωσης. «Οι ευρωδιασώστες εφαρμόζουν στην Ελλάδα ασφυκτική λαβή» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του περιοδικού «Der Spiegel».

Η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» συνοδεύει σχετικό ρεπορτάζ με μια φωτογραφία, που δείχνει τον ουρανό πάνω από τον Παρθενώνα να σχίζεται από μια αστραπή.

Ο πρόεδρος της Eurogroup Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ, επανέλαβε χθες στη γερμανική τηλεόραση εκείνο που είχε διαμηνύσει την προηγούμενη ημέρα σε συνέντευξή του στο «Der Spiegel»: Ότι αν η τρόικα διαπιστώσει, «ότι δεν πάει τίποτα καλά στην Ελλάδα», οι δανειστές δεν πρόκειται να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη τους.