MEDIA

Δήμητρα Γαλάνη: Δεν υπάρχω χωρίς τη μουσική, δεν με φοβίζει να σταματήσω το τραγούδι

Δήμητρα Γαλάνη: Δεν υπάρχω χωρίς τη μουσική, δεν με φοβίζει να σταματήσω το τραγούδι
Η Δήμητρα Γαλάνη μίλησε για τη σχέση της με το τραγούδι και την στάση της οικογένειάς της

Η Δήμητρα Γαλάνη μίλησε για τη σχέση της με το τραγούδι και την στάση της οικογένειάς της

Για τη σχέση της με τη μουσική και το τραγούδι αλλά και για την στάση της οικογένειάς της απέναντι στην επιλογή της να ακολουθήσει αυτή την καριέρα αναφέρθηκε η Δήμητρα Γαλάνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης.

Μετά από 50 χρόνια καριέρας στον χώρο της μουσικής η Δήμητρα Γαλανή εξομολογήθηκε ότι «χωρίς τη μουσική δεν υπάρχω, είναι οξυγόνο, είναι ζωτικής ανάγκης. Χωρίς την χρησιμοποίηση της μουσικής μπορώ να υπάρξω. Δηλαδή, χωρίς την έκθεση που προκύπτει από τη μουσική, αλλά χωρίς την μουσική είναι αδύνατον. Πάντα ήμουν έτσι από την αρχή. Το θέμα μου δεν ήταν το πώς θα είμαι πάνω σε μια σκηνή. Το θέμα μου ήταν πώς θα “κολυμπάω” μέσα στη μουσική κι αυτό ήταν το ζητούμενο μου».

Η Δήμητρα Γαλάνη η οποία ξεκίνησε την ενασχόληση της με τη μουσική σε ηλικία 16 ετών μίλησε και για τον τενόρο πατέρα της ο οποίος την παρότρυνε να το κάνει: «Με έναν τρόπο ένιωθα πως ήμουν προορισμένη για τη μουσική. Όταν ο μπαμπάς μου είδε μια μικρή κλίση σε μένα μου το καλλιέργησε πάρα πολύ και η μητέρα μου επίσης. Εγώ κατά καιρούς άλλαζα επαγγέλματα. Άλλοτε ήθελε να γίνω γιατρός μετά αρχιτεκτόνισσα. Όποτε, όμως, σκεφτόμουν τον εαυτό μου με τη μουσική, με σκεφτόμουν μέσα σε μια μεγάλη ορχήστρα οπού έγραφα μουσική».

«Ένιωθα προορισμένη για τη μουσική, μου καλλιεργήθηκε από μικρό παιδάκι. Είχα το προνόμιο να έχω δύο γονείς που με αποδέχτηκαν σαν προσωπικότητα, αγάπησαν αυτό που είμαι και δεν το εμπόδισαν ποτέ, αυτό είναι η μεγαλύτερη περιουσία που μου έδωσαν» συμπλήρωσε η Δήμητρα Γαλάνη.

Η μεγάλη τραγουδίστρια ρωτήθηκε και για το αν έχει τα ίδια συναισθήματα όταν τραγουδάει κάθε φορά ένα τραγούδι και είπε ότι «ξαναφέρνει την αύρα της μνήμης, όχι την ίδια την μνήμη. Δεν είμαι φαν των πισογυρισμάτων. Δεν μου αρέσει η επαναφορά, οι νοσταλγίες. Προτιμώ το τώρα και το από εδώ και πέρα. Δεν θα έλεγα ότι τραγουδάω καλύτερα όταν είμαι ερωτευμένη. Τραγουδάω βιωματικά, όχι αμιγώς, έρχεται και η ώρα που θες να τραγουδήσεις αποταυτισμένος. Άρα σε μεγάλους έρωτες δεν έχεις μυαλό για τραγούδι, αλλά για τον έρωτα».

Η Δήμητρα Γαλάνη κλήθηκε, τέλος, να σχολιάσει και την απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου να αποσυρθεί από το τραγούδι και είπε ότι και η ίδια δεν φοβάται να σταματήσει κάποια στιγμή λέγοντας «δεν με φοβίζει να σταματήσω να τραγουδάω, με ανακουφίζει η ιδέα».

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με τη Δήμητρα Γαλάνη: Κάλεσε την αστυνομία για συνωστισμό σε... συσσίτιο - Τι απαντά