MEDIA

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι πέρασε στον τελικό – Ποιες άλλες χώρες προκρίθηκαν

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι πέρασε στον τελικό – Ποιες άλλες χώρες προκρίθηκαν

Ο Β’ Ημιτελικός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τη δική μας Μαρίνα Σάττι να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό

Λίγα λεπτά μετά τις 24.00, κατά τη διάρκεια του Β’ Ημιτελικού, ανακοινώθηκαν οι δέκα χώρες που περνούν στον μεγάλο τελικό της Eurovision. Η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι τα κατάφεραν περίφημα κι έτσι το «Zari» θα ακουστεί ξανά σε όλη την Ευρώπη το ερχόμενο Σάββατο (11/5).

Η Μαρίνα Σάττι εμφανίστηκε με τη χαρακτηριστική μωβ φούστα και τις εκκεντρικές μπότες, ενώ χόρεψε με την καρδιά της ξεσηκώνοντας την αρένα και αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότημα. Η στιγμή, μάλιστα, που έβγαλε το μαντήλι και παρέσυρε με τις χορευτικές της ικανότητες, ήταν εξαιρετικά δυνατή.

Λετονία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Εσθονία, Ελβετία, Γεωργία και Αρμενία, συμπληρώνουν τη δεκάδα των συμμετοχών που κέρδισαν τις εντυπώσεις. Οι προαναφερθείσες θα συναντήσουν τις Κύπρο, Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κροατία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο, τις Big 5 και τη διοργανώτρια Σουηδία στη μεγάλη γιορτή της 68ης διοργάνωσης, το Σάββατο.

Μεγάλα φαβορί αποδείχτηκαν, όπως θεωρούνταν εδώ και καιρό, η Ελβετία και η Ολλανδία. Η Ελβετία εκπροσωπείται από τον Nemo με το τραγούδι «The Code». Ο καλλιτέχνης και το κομμάτι επιλέχθηκαν από περισσότερα από 400, με τον 25χρονο ράπερ και μουσικό να θεωρείται εξαιρετικά γνωστός στη χώρα του. «Είναι απίστευτη τιμή να μπορώ να εκπροσωπήσω την Ελβετία στον διαγωνισμό. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει τεράστια ευκαιρία να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γενεών», έχει δηλώσει για τη συμμετοχή του.

Η συμμετοχή της Ολλανδίας και ο 26χρονος εκκεντρικός καλλιτέχνης Joost Klein έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, το «Europapa» αποτελεί μίγμα μελαγχολίας και ευτυχίας ενός ανθρώπου που, παρά τα εμπόδια που αντιμετώπισε, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί για να πετύχει. «Το “Europapa” αναφέρεται σε ένα παιδί που έχασε τους γονείς τους και ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να βρει τον εαυτό του και να διηγηθεί την ιστορία του», έχει παραδεχτεί.

Από τα highlights της αποψινής βραδιάς ήταν η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου. Η τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή, θυμίζοντας σε όλους την ένδοξη στιγμή που σήκωσε την κούπα με το «Number One». Η pop star, 19 χρόνια μετά τη νίκη της στο Κίεβο της Ουκρανίας, εμφανίστηκε στο interval act με ένα εκρηκτικό look παρουσιάζοντας ζωντανά το νικητήριο τραγούδι της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: Η Έλενα Παπαρίζου είναι Number One - Η εντυπωσιακή εμφάνιση

Eurovision 2024: Ανάμικτες αντιδράσεις για την εμφάνιση του Ισραήλ – Το τρικ των Σουηδών

Eurovision 2024: Ξεσήκωσε την αρένα η Μαρίνα Σάττι – Φόρτσα για τελικό