MEDIA

Τέλος ακινήτων και δόσεις φόρων στα πρωτοσέλιδα

Τέλος ακινήτων και δόσεις φόρων στα πρωτοσέλιδα

Η συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μαξίμου, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καταβολής σε δόσεις των φόρων που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα, η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ενιαίου τέλους ακινήτων και οι αποκρατικοποιήσεις είναι τα κύρια θέματα στις σημερινές εφημερίδες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε 5 διμηνιαίες δόσεις το χαράτσι ακινήτων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τον εισπρακτικό μηχανισμό με μέτρα που θα οριστικοποιηθούν ή θα τροποποιηθούν τον Σεπτέμβριο με την κατάθεση του νέου φορολογικού νόμου, ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών. Ως άμεση προτεραιότητα τίθεται η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ενιαίου τέλους ακινήτων που ξεκινά, σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, τις επόμενες ημέρες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τελειώστε με τις συσκέψεις και πάρτε γρήγορα αποφάσεις πριν βουλιάξει ολοκληρωτικά η χώρα ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τελεία και παύλα στις συσκέψεις για να μπορέσει να εργαστεί ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι η μοναδική συνταγή που πρέπει να ακολουθήσουν τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς η πολυγλωσσία και οι διαφοροποιήσεις μόνο νέα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν στη χώρα που σπαράσσεται από την ύφεση ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ψάχνουν Αντρίκο για τις περίεργες «διαδρομές» CDS! ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τις δαιδαλώδεις και περίεργες διαδρομές της πορείας των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας), η οποία συνδέεται με την υπό δικαστική διερεύνηση πιθανή εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου, καλείται να ερευνήσει -εκ νέου- ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας. Τη σχετική καταγγελία έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω προανακριτικών πράξεων ".

ΕΘΝΟΣ: "Εξηγήσεις μετά την.... παρεξήγηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων χθες στο Μέγαρο Μαξίμου οδήγησε στη διευθέτηση της επαπειλούμενης κρίσης. Ο στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης παραμένει ισχυρός, αλλά προϋποθέτει την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Δημιούργημα» αεροψεκασμών ο καύσωνας!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταστροφικά πειράματα και παγκόσμιο χημικό έγκλημα στην ατμόσφαιρα ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "4 αλλαγές στη φορολογία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών. Παγώνουν οι αντικειμενικές αξίες. Ακριβαίνει το πετρέλαιο θέρμανσης. Στο μικροσκόπιο οι αποδείξεις. Θα αυξηθεί σταδιακά το αφορολόγητο ".

ΕΣΤΙΑ: "Ηλεκτρικό χάος με τις δηλώσεις ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όποιος φορολογούμενος επιχειρήση τις ημέρες αυτές να υποβάλη ηλεκτρονικά -όπως έχει υποχρέωση- την φορολογική του δήλωση, έρχεται αντιμέτωπος με ηλεκτρονικό χάος. Συχνά το σύστημα υφίσταται υπερφόρτωση και δεν δέχεται καμμία εγγραφή".

Η ΑΥΓΗ: "Τρόικα εσωτερικού! "

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προπέτασμα καπνού πριν ληφθούν τα νέα μέτρα αποδείχτηκε η ρητορική Βενιζέλου περί «επαναδιαπραγμάτευσης», την οποία με τον τρόπο τους σιγόνταραν η Ν.Δ. και διακριτικότερα η ΔΗΜ.ΑΡ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συναντήθηκαν χθες βράδυ και συμφώνησαν να προχωρήσουν με την τρόικα, που θα επανέλθει στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου, σε επικαιροποίηση του Μνημονίου, δηλαδή στην επιβολή πρόσθετων μέτρων 3,5 δισ. ευρώ για φέτος ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οδηγός για τη φορολόγηση κληρονομιών, γονικών παροχών, δωρεών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον οδηγό περιλαμβάνονται, επίσης, ερωτήσεις - απαντήσεις και για θέματα που αφορούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη δυνατότητα ρύθμισής τους, καθώς και οι περιπτώσεις στις οποίες επιβάλλονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Παιχνίδια συνοχής. Λήξη συναγερμού στην τεχνητή κρίση Βενιζέλου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«είμαστε ενωμένοι», μας είπαν για ακόμη μία φορά οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει αν είναι και αποφασισμένοι να βρεθούν λύσεις. Το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης, μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, δεν λέει απολύτως τίποτα στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη. Πρόκειται για παιχνίδια πολιτικής, παιχνίδια συνοχής, ύστερα από μια τεχνητή κρίση που προκάλεσε περισσότερο από όλους ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευαγγ. Βενιζέλος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σύγκλιση για τα επόμενα βήματα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε «συμβιβασμό κορυφής» ως προς την επιτάχυνση της υποβολής του αιτήματος της Αθήνας για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής οδήγησε η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, στον απόηχο της κριτικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη στάση που τηρήθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας".

Η ΝΙΚΗ: Εξασφαλίστε τόκο 5% με λογαριασμό ταμιευτηρίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο σχηματισμός κυβέρνησης δίνει τουλάχιστον... χρόνο στην Ελλάδα, καθώς απομακρύνεται ο φόβος για έξοδο από το ευρώ και όσοι έχουν λεφτά στο... σεντούκι τους μπορούν να τα βγάλουν και να πάρουν υψηλές αποδόσεις (7%), από τις προθεσμιακές καταθέσεις ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Καυτός» Ιούλιος για τα νοικοκυριά... ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πέντε δόσεις θα εξοφληθεί το τέλος ακινήτων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους φορολογουμένους, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν το ειδικό τέλος θα ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πρόσθεσε ο ίδιος ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μόνιμη εξαθλίωση εργατών επιδιώκουν κυβέρνηση - εργοδότες - ΓΣΕΕ ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "το παιχνίδι των «κοινωνικών διαλόγων» στις πλάτες των εργαζομένων συνεχίζουν να παίζουν κυβέρνηση, πλειοψηφία ΓΣΕΕ και εργοδότες, για να υποτάξουν τους εργαζόμενους στην πολιτική της «ανταγωνιστικότητας» που όλοι τους υπηρετούν και προκαλούν τους εργαζόμενους ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ασκήσεις ισορροπίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ασκήσεις ισορροπίας επιδόθηκαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη συνάντησή τους στο Μαξίμου. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις κατέληξαν σε συμφωνία για τα αγκάθια της επαναδιαπραγμάτευσης και την ανάγκη κατάρτισης νέου Μεσοπρόθεσμου που να περιλαμβάνει την παράταση του χρόνου προσαρμογής της οικονομίας".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δεν έχω... Δεν πληρώνω".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι εγχώριοι λογιστές δεν ξέρουν ότι ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Το προφανές ερώτημα που προκύπτει, είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν αυτά τα ποσά από ανθρώπους που είδαν τα εισοδήματά τους να περικόπτονται άγρια (οι τυχεροί), από ανθρώπους που υποαπασχολούνται ή από ανθρώπους που είναι ήδη άνεργοι και με μηδενικές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κόμβος καρτέλ η Θεσσαλονίκη ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Πάγωμα αντικειμενικών δρομολογεί η κυβέρνηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την τρόικα το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ευκολίες πληρωμής από την εφορία ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου «κλείδωσε» η ρύθμιση για την καταβολή σε δόσεις των φόρων που περιλαμβάνονται σε εκκαθαριστικά σημειώματα. Σύμφωνα με αυτή οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί σε επτά έως δέκα μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2012, ενώ η τελευταία προβλέπεται να καταβληθεί τον Ιούνιο του επόμενου έτους ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Έως δέκα δόσεις η εξόφληση του λογαριασμού της εφορίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην τμηματική καταβολή του φόρου εισοδήματος, της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος από επτά έως δέκα δόσεις κατατείνει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να ανακουφίσει τους φορολογούμενους και «εξασφαλίσει» κατά το δυνατόν τις εισπράξεις του Δημοσίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ολοταχώς με την όπισθεν στις αποκρατικοποιήσεις ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πέντε ημέρες μετά τις προγραμματικές εξαγγελίες στη Βουλή για εκτεταμένες και εσπευσμένες ιδιωτικοποιήσεις, όπισθεν ολοταχώς στις αποκρατικοποιήσεις κάνει η κυβέρνηση, κατόπιν ισχυρών αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού ".