Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τα δίνει όλα ο Στουρνάρας»

Η εφημερίδα γράφει ότι "σπεύδει σχεδόν σαράντα μέρες πριν έρθει πάλι η τρόικα να προσφέρει γην και ύδωρ στους δανειστές, απειλώντας την κοινωνία ότι θα είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση. Δηλώνει θαυμαστής του αδίστακτου Σόιμπλε, ενώ προετοιμάζονται κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων (στο άψε σβήσε) χωρίς όριο».

ΕΘΝΟΣ: «Στο κόκκινο χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " ουρές σχηματίζονται στις Εφορίες από φορολογουμένους που μαζικά καλούνται για να ελεγχθούν οι δηλώσεις τους. Η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων που θα εξασφάλιζε η ηλεκτρονική υποβολή έμεινε γράμμα κενό. Επανήλθαν σε χρονοβόρες διαδικασίες των χειρόγραφων δηλώσεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αυτός είναι ο «Μεσσίας» των Εβραίων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα " η πρώτη εμφάνιση του Αντίχριστου ανάμεσα σε 6.000 ανθρώπους πραγματοποιήθηκε!!! Το σχέδιο του 2006 που δείχνει την πτώση των ηγετών από το 2011 και μετά. Τρεις έμειναν, μετά;»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " «Παράθυρα» και παγίδες για σύνταξη από το ΙΚΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι " ποιοι μπορούν να κατοχυρώσουν χαμηλά όρια ηλικίας για έξοδο με ευνοϊκές προϋποθέσεις. Τι κερδίζουν και τι χάνουν 8 κατηγορίες ασφαλισμένων. Τι ισχύει για τη θεμελίωση δικαιώματος από άνδρες – γυναίκες και τι για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Νέο κούρεμα 20% στο εφάπαξ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με καθυστέρηση τεσσάρων ετών αντί δύο, που είναι σήμερα, εκτιμάται ότι θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το εφάπαξ λόγω της υποχρηματοδότησης του Ταμείου Πρόνοιας και της μαζικής εξόδου από την υπηρεσία επιπλέον 20.000 εργαζομένων, εξαιτίας της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας».

ΕΣΤΙΑ: «Αναζητείται ο αντι-Τσίπρας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι " ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε χθες τα γενέθλιά του. Εγινε 39 ετών. Γεννήθηκε την 28η Ιουλίου 1974, τέσσερεις ακριβώς ημέρες μετά την Μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Αυθαίρετα – Οσα πρέπει να γνωρίζετε»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η –β- παραθέτει σήμερα τις απαντήσεις σε δέκα καίρια ερωτήματα για την υπαγωγή στο νέο νόμο, ο οποίος αναμένεται να εισαχθεί εντός της εβδομάδας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Νέα δόση απολύσεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι "απολύσεις κατά κύματα στους δημόσιους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση, παράλληλα με το πρόγραμμα κινητικότητας στα υπουργεία. Ο κ. Σόιμπλε έκανε σαφές ότι η διαδικασία θα παρακολουθείται βήμα βήμα. Σήμερα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: «Ελληνοϊταλικό μέτωπο κατά Μέρκελ και λιτότητας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η επίσκεψη Λέτα αποτελεί για την ελληνική κυβέρνηση ένα πρώτο σημαντικό βήμα, μια πρώτη πράξη η οποία σηματοδοτεί πως η Αθήνα δεν θα συνεχίσει να είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες χώρες του Νότου λόγω των ιδιόμορφων οικονομικών προβλημάτων της και του πολύ κακού κλίματος που επικράτησε για την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια»

ΤΑ ΝΕΑ: "Η μάχη της ταβέρνας- Βγαίνουν στο κυνήγι των αποδείξεων 1.400 του ΣΔΟΕ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φοροσαφάρι σε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία αλλά και οργανωμένες παραλίες. 48ωρο λουκέτο για τα μαγαζιά που θα συλλαμβάνονται να μην έχουν κόψει αποδείξεις. Ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 4 μηνών».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Ρύπανση και σπατάλη...»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στοίχημα για την κυβέρνηση η είσπραξη εσόδων 28,1 δις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φόρος ύψους 28,1 δις. ευρώ μέχρι και το Δεκέμβριο πρέπει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού και να αποφευχθεί η λήψη νέων μέτρων».