MEDIA

Δημοψήφισμα: Συμφωνείτε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών;

Δημοψήφισμα: Συμφωνείτε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών;

Με την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη απαντούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απολύσεις, στο πλαίσιο αναμόρφωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Γεωργιάδης έχει προκαλέσει την οργή του ιατρικού σώματος με συνεχείς δηλώσεις, όπως αυτή που έκανε στην ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το περασμένο Σάββατο, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αν η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα τότε γιατί πληρώνεστε, είχε πει ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στους γιατρούς, από το βήμα της ημερίδας.

«Θα υπερασπιστούμε τους γιατρούς μας και τους ασθενείς μας με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με όλους τους Παρόχους και Χρήστες υγείας του Κοινού Πανυγειονομικού μετώπου, ώστε να διασφαλίσουμε τη Δημόσια υγεία και να μη χάσουμε ανθρώπινες ζωές», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Το μέτωπο που άνοιξε για την κυβέρνηση στο χώρο της υγείας, αναμένεται να πάρει «φωτιά» τις επόμενες ημέρες, καθώς στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί από τις 29 Νοεμβρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης με δήλωσή του για την κήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τους κάλεσε να «αντιληφθούν την ευθύνη που έχουν έναντι των πολιτών» και να μην προχωρήσουν σε απεργίες.

Το δημοψήφισμα του newsbomb.gr ολοκληρώθηκε. Ευχαριστούμε πολύ.