MEDIA

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί την ΠΓΔΜ να σεβαστεί την ελεύθερη φωνή των ΜΜΕ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί την ΠΓΔΜ να σεβαστεί την ελεύθερη φωνή των ΜΜΕ

Σύσταση προς την κυβέρνηση των Σκοπίων να σεβαστεί την ελεύθερη και ανεξάρτητη λειτουργία του Τύπου έκαναν η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους από τις Βρυξέλλες, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια στα πλαίσια της Εκστρατείας για τα δικαιώματα των Δημοσιογράφων στην Ανατολική Ευρώπη, η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων μαζί με άλλες ομάδες όπως η Ένωση και το Συνδικάτο Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ, ζήτησαν να τεθεί τέλος στη δίωξη κατά του δημοσιογράφου Τόμιζλαφ Κεζαρόφσκι ο οποίος καταδικάστηκε το 2013 σε 4,5 χρόνια φυλάκισης για "αποκάλυψη ταυτότητας προστατευόμενου μάρτυρα".

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Μόγκενς Μπιέρεγκαρντ κάλεσε τις αρχές της ΠΓΔΜ να μεταρρυθμίσουν ριζικά τη νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης. «Η στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για την δουλειά του είναι απειλή για όλους τους δημοσιογράφους» είπε, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Νάσερ Σελμάνι, ανέφερε ότι η χειραγώγηση του Τύπου και του δικαστικού σώματος από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ καθιστά αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας.