MEDIA

2015: Κλείνουμε τα κινητά ανοίγουμε το παράθυρο;

2015: Κλείνουμε τα κινητά ανοίγουμε το παράθυρο;

Ηρθε η στιγμή να κλείσουμε τις συσκευές που μας συνδέουν με τον κόσμο και να κοιτάξουμε τον κόσμο; Ετσι λένε οι ειδικοί. Στο Digital Trends Report της εταιρίας Hotwire αυτή είναι η πρόβλεψη για το 2015. Οι άνθρωποι θα επιστρέψουν σιγά σιγά στην αληθινή ζωή.

Οταν εφερεύθηκε η τηλεόραση ο Adorno είχε επισημάνει το πρόβλημα. Οι άνθρωποι παύουν να ατενίζουν από το παράθυρο και πλέον παρακολουθούν κάτι. Μπορεί τότε να θεωρήθηκε οπισθοδρομικό, όμως βλέποντας σήμερα ανθρώπους να κάθονται παρέα και να μη μιλάνε μεταξύ τους αλλά να παίζουν με τα κινητά τους, ο Adorno δικαιώνεται.

Η μελέτη της Hotwire προβλέπει ότι το 2015 θα είναι η χρονιά που οι άνθρωποι θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τα κοινωνικά δίκτυα, θα κουραστούν από τα gadget και θα επιστρέψουν στην αληθινή ζωή. Οπως αποκαλύπτεται στη μελέτη, ήδη κάποιες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να παρουσιάζουν κάμψη.

Μπαίνουμε στην εποχή του Neo-Luddite; Καθώς φαίνεται ναι. Το Luddite είναι ένας όρος της slang που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αυτούς που πιστεύουν στην ηθική και κοινωνική ζημία της χρήσης και της κατάχρησης της τεχνολογίας.
Τώρα μια μελέτη λέει ότι οι νέοι είναι αυτοί που θα κλείσουν τις συσκευές. Την ίδια στιγμή που κάποιοι «σκοτώνονται» για να πάρουν το νέο iPhone, υπάρχουν κάποια νέα παιδιά που μηχανεύονται τρόπους για να «καθαρίσουν» μια κι έξω την τεχνολογία. Και για ποιό λόγο όλα αυτά; Σύμφωνα με τη μελέτη βασική αιτία είναι η αυξανόμενη ενόχληση για τις διαφημίσεις.

Σχετικές ειδήσεις