MEDIA

Δημοψήφισμα 2015: Ενημερωτικός μαραθώνιος στα κανάλια την Κυριακή 5/7

Δημοψήφισμα 2015: Ενημερωτικός μαραθώνιος στα κανάλια την Κυριακή 5/7

Η ημέρα του δημοψηφίσματος θα καλυψθεί πλήρως από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία έχουν αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά τους προκειμένου να καλύψουν τις εξελίξεις.

Η ΕΡΤ μέσα από ειδικές ενημερωτικές εκπομπές, ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ζωντανές συνδέσεις με τα κομματικά επιτελεία και τα εκλογικά κέντρα, θα πληροφορεί συνεχώς τους πολίτες.
Από τις 07.00 έως τις 10.00 ο Τάκης Σαράντης και ο Χρήστος Παγώνης θα μεταφέρουν το κλίμα από το άνοιγμα της κάλπης.
Στις 10.00 και έως τις 12.00 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνουν ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη, ενώ από τις 13.00 έως τις 15.00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας θα παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας.
Στις 16.00 η ενημέρωση συνεχίζεται με τον Ανδρέα Ροδίτη, την Ελένη Χρονά και τον Νίκο Αγγελίδη.
Από τις 18.00 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ο Πάνος Χαρίτος και ο Αντώνης Αλαφογιώργος θα παρουσιάσουν την κεντρική ενημερωτική εκπομπή για το δημοψήφισμα. Με πλούσιο ρεπορτάζ από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, αλλά και με προσκεκλημένους στο στούντιο πολιτικούς, δημοσιογράφους, αναλυτές και ειδικούς επιστήμονες, θα παρακολουθήσουν τα πρώτα προγνωστικά μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα αναλύσουν τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και θα επιχειρήσουν μια πρώτη εκτίμηση του αντικτύπου του εντός και εκτός συνόρων.
Οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται αναλυτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του δημοψηφίσματος μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr και την υπηρεσία WebTV.

ΜEGA

Στο στούντιο του Μega θα βρίσκονται από τις 18.00, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος και όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του σταθμού.
Στις 19.00 ο Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τα αποτελέσματα. Μόλις ξεκαθαρίσει το σκηνικό θα μεταδοθούν οι πρώτες αντιδράσεις, οι δηλώσεις Τσίπρα, Σαμαρά, των άλλων αρχηγών, αλλά και τα μηνύματα από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, την Ουάσινγκτον και το Παρίσι.
Στο στούντιο, πολιτικοί, προσωπικότητες της δημόσιας ζωής και δημοσιογράφοι, σχολιάζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και μιλούν για την επόμενη μέρα του «ναι» ή του «όχι». Ο ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκινά στις 07.00 το πρωί με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο στούντιο έως τις 10.00 οπότε και αναλαμβάνουν οι Γιώργος Οικονομέας και Δημήτρης Καμπουράκης.
Στις 14.00 θα μεταδοθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Λίζα Δουκακάρου.
Και λίγο πριν τον βραδινό μαραθώνιο, στις 17.00, η Μαρία Σαράφογλου μαζί με τον Αντώνη Φουρλή.

Όλες οι εξελίξεις θα καλυφθούν και διαδικτυακά μέσα από το site του MEGA, στην ηλεκτρονική διεύθυνση megatv.com/megagegonota, με αναμετάδοση του έκτακτου ενημερωτικού προγράμματος της ημέρας του δημοψηφίσματος σε live streaming, βίντεο, ροή ειδήσεων και ροή αποτελεσμάτων.

ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 αρχίζει στις 7:15 με τη Ρίτσα Μπιζόγλη τον Γιώργο Κούρο και τον Γιώργο Παπαδάκη στην «Έκτακτη Επικαιρότητα». Με ζωντανές συνδέσεις και καλεσμένους στο στούντιο αλλά και χρηστικές πληροφορίες για την ψηφοφορία, παρακολουθούν και μας μεταφέρουν βήμα – βήμα την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Από τις 18:00, η Μαρία Χούκλη αναλαμβάνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης με την μαραθώνια εκπομπή «Δημοψήφισμα 2015 – Ώρα Ευθύνης». Όλες οι εξελίξεις για την καθοριστική απόφαση με ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα, από τα επιτελεία των κομμάτων και τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι» και οι αντιδράσεις από την Ευρώπη. Στις 19:00 ακριβώς, αναμένεται η πρόβλεψη για το αποτέλεσμα από τον Στράτο Φαναρά και τη Metron Analysis.

ΣΚΑΙ

Ο ΣΚΑΪ ξεκινά στις 6:30 το πρωί με τον Γιώργο Αυτιά να καταγράφει το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα και δίνει τον παλμό της ενημέρωσης. Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου παίρνουν τη σκυτάλη στις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 11.00 μεταφέρουν όλα τα νεώτερα από τα εκλογικά κέντρα Η μετάδοση συνεχίζεται από τις 11.00 και μετά με τον Τάκη Χατζή. Από τις 12.30 έως τις 14.00 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος ενώ από τις 14.00 και μετά ο ενημερωτικός μαραθώνιος συνεχίζεται με τον Σπύρο Μάλλη και την Άννα Μπουσδούκου. Στις 17.00 η Εύα Αντωνοπούλου, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, μεταφέρει όλες τις έως τότε εξελίξεις.

Στις 18.00 η Σία Κοσιώνη μπαίνει στο στούντιο. Μαζί της, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε. Ακόμη, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Βασίλης Λυριτζής, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Τάκης Χατζής και φυσικά όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΪ.

Σχετικές ειδήσεις