Η COSMOTE επενδύει στους νέους ανθρώπους μέσω της ρομποτικής και του STEM

Η COSMOTE επενδύει στους νέους ανθρώπους μέσω της ρομποτικής και του STEM

Του Δημήτρη Μαλλά

Η ανάπτυξη και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων στη νέα γενιά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη σύγχρονη Ελλάδα και κλειδί σε αυτή την προσπάθεια είναι η συμμετοχή των μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Η COSMOTE είναι από τις περιπτώσεις που έχουν αντιληφθεί ότι μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για 4η χρονιά και οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας www.wrohellas.gr, ενώ η σχετική προθεσμία είναι μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 5.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς Ρομποτικής που υλοποιούνται με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

COSMOTE Ekpaideutiki Rompotiki Aitiseis 2017 3

 

Όσον αφορά στο αντικείμενο του διαγωνισμού, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, καλούνται να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε οι ρομποτικές κατασκευές τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παρακάτω θεμάτων:

  • Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): «Εποικισμός του Άρη» & WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο
  • Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): «Βυζαντινή Αυτοκρατορία & Επικοινωνίες»
  • Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

 «Το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τεχνολογία, και τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του. Μέσα από την τεχνολογία, οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν νέους δρόμους δημιουργίας, νέους τρόπους συνεργασίας και επίτευξης συλλογικών στόχων. Με δράσεις που συμβάλλουν στη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science– Technology-Engineering–Mathematics), όπως η Εκπαιδευτική Ρομποτική, η COSMOTE επενδύει στους νέους και στο μέλλον της χώρας μας. Όραμά μας είναι να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, μέσα από την τεχνολογία», είπε ο κ. Κώστας Νεμπής, Chief Commercial Officer Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Γιάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του WRΟ Hellas, αναφέρει σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: «Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι μαθητές στην Ελλάδα στρέφονται στην εκπαιδευτική ρομποτική. Μέσα από τη ρομποτική, μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών, του προγραμματισμού, και της ομαδικότητας. Καλώ όλους τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την ρομποτική. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούν να τους κάνουν. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά της πατρίδας μας να ασχοληθούν με την τεχνολογία, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες».

COSMOTE Ekpaideutiki Rompotiki Aitiseis 2017 5

Η Ρομποτική με τη μέθοδο S.T.E.M.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η COSMOTE, εδώ και 4 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, υλοποιεί ένα σύνολο δράσεων, με σκοπό τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου S.T.E.M. (Science–Technology-Engineering–Mathematics) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική βασίζεται στην μέθοδο S.T.E.M, καθώς συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία μιας ρομποτικής κατασκευής, βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, αλλά και να αναπτυχθεί η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας της COSMOTE και του WRO Hellas, είναι ο ετήσιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και τα εθνικά στάδια για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα οποία διοργανώνει ο WRO Hellas τα τελευταία 10 χρόνια, αναδεικνύοντας τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν κάθε χρόνο στην World Robot Olympiad. Επιπλέον, η COSMOTE στηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, καθώς επίσης έχει διαθέσει δωρεάν περισσότερα από 350 πακέτα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα.

 1900x800tosend WRO Hellas