ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς επιλέγει υπολογιστές η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα;

Πώς επιλέγει υπολογιστές η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα;

Σε μία σύγχρονη επιχείρηση, το περιβάλλον εργασίας είναι ένας βασικός λόγος προσέλκυσης ταλέντου. Οι υποδομές που διαθέτει μία επιχείρηση αλλά και οι παροχές σε επίπεδο εξοπλισμού που παρέχει είναι κριτήρια με τα οποία κάνουν την επιλογή τους και οι εργαζόμενοι. Ιδίως σε επιχειρηματικούς κλάδους όπου οι ψηφιακές τεχνολογίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα αλλά και στην παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και το Skroutz, ο πιο δημοφιλής προορισμός του ελληνικού Διαδικτύου αλλά και μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας. Το Skroutz είναι γνωστό ότι προσφέρει ένα κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον με τα γραφεία του να θεωρούνται από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, οι άνθρωποι του δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και στο τι προσφέρουν σε επίπεδο εξοπλισμού στους περισσότερους από 250 εργαζόμενους τους. Και ο φορητός υπολογιστής είναι ένα βασικό εργαλείο για τους developers -και όχι μόνο- που απασχολούνται στο Skroutz.

Τα κριτήρια για την επιλογή του κατάλληλου φορητού υπολογιστή είναι ουκ ολίγα. Ξεκινούν από την επεξεργαστική ισχύ του laptop, την αυτονομία που προσφέρει καθώς το ζητούμενο είναι να μην χρειάζεται να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στην πρίζα, τη φορητότητα του αλλά και το πόσο κομψό είναι το μηχάνημα δεδομένου ότι συνοδεύει παντού τον εργαζόμενο. Ένα άλλο σημείο – κλειδί είναι το επίπεδο τεχνικής υποστήριξης, δεδομένου ότι αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα πρέπει το χρονικό διάστημα που ο εργαζόμενος δεν θα έχει στη διάθεση του τον υπολογιστή του να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

Η επιλογή του Skroutz με βάση αυτά τα κριτήρια ήταν το ThinkPad X1 Carbon της Lenovo, ένα εκ των κορυφαίων φορητών υπολογιστών που προορίζονται για χρήση σε εταιρικά περιβάλλοντα που συνδυάζει κομψό σχεδιασμό, απρόσκοπτη ταχύτητα απόδοσης και θρυλική ανθεκτικότητα με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως 15 ώρες. Επιλογή, η οποία σύμφωνα με τα στελέχη αλλά και τους εργαζόμενους στο Skroutz, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σωστή.