ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νέα κρίσιμη συνάντηση Διαμαντοπούλου – ΠΝΟ

Νέα κρίσιμη συνάντηση Διαμαντοπούλου – ΠΝΟ

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση, προκειμένου οι ναυτεργάτες να μην προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία, η υπουργός Ανάπτυξης, συναντάται εκ νέου αυτή την ώρα με τα μέλη της ΠΝΟ.

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων, κυρίως από τους παραγωγούς της Κρήτης οι οποίοι διαμηνύουν πως αν δεν λήξει η απεργία, τα προϊόντα τους θα σαπίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραγωγοί της Κρήτης που αναμένεται να συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου, ζητούν να υπάρχει ένα πλοίο κάθε δύο-τρεις μέρες, προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα ευπαθή προϊόντα.

Η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία δήλωσε χθες ανοιχτή σε διάλογο με την ΠΝΟ, αλλά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν- είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του ΝΑΤ ενώ ανάλογη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Οίκου Ναύτου είχε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα.

Στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών συμμετέχουν και τα πληρώματα στα ρυμουλκά, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στις προσεγγίσεις εμπορικών πλοίων, αλλά και κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.

Σήμερα αναμένεται, επίσης, να συνεδριάσουν τα σωματεία των πλοηγών προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΠΝΟ.

Η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν κοντέινερ ή καύσιμα, γίνεται και με πλοηγικά σκάφη.

Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.