ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ στο Newsbomb.gr: Καταρρέει το ΝΑΤ, γιατί οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν εισφορές!

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ στο Newsbomb.gr: Καταρρέει το ΝΑΤ, γιατί οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν εισφορές!

«Βουλιάζει» στα προβλήματα το αρχαιότερο ασφαλιστικό Ταμείο της χώραςκι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού εξομολογείται στο Newsbomb.gr ότι «μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το οποίο ήταν πάντα ευνοημένο από το Κράτος».

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΜΙΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Χωρίς να «μασάει» τα λόγια του ο Σάββας Τσιμπόγλου αποτυπώνει στην κάμερα του Newsbomb.gr, ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ναυτιλίας. Η ανεργία, η έλλειψη κοινωνικο-ασφαλιστικής προστασίας και η διάλυση του του ΝΑΤ είναι μόνο μερικά από όσα μαστίζουν τον κλάδο...

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των ανασφάλιστων που εργάζονται στα πλοία. Πάνω από 60.000 ναυτεργάτες είναι ανασφάλιστοι! Δηλώνει χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι «οι Έλληνες εφοπλιστές δεν αποδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές που θα έπρεπε».

Ο Σάββας Τσιμπόγλου αναλύει στο Newsbomb.gr τα αιτήματα των ναυτικών, ενώ αναφέρει πως «τα ελλείμματα του ΝΑΤ είναι πλεονάσματα στα θησαυροφυλάκια των εφοπλιστών».

Ο κύριος Τσιμπόγλου αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr ότι «οι εφοπλιστές απαλλάσσονται φορολογικά και με τη... σφραγίδα του κράτους!». Δείτε αναλυτικά ποιος νόμος του Κράτους προστατεύει τους εφοπλιστές...

Ο Σάββας Τσιμπόγλου μας εξηγεί ότι οι εφοπλιστές δεν φορολογούνται με βάσει το εισόδημά τους, και απαντά στο Newsbomb.gr γιατί πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να φτιάξουν την ναυτιλιακή τους εταιρεία στην Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά για... κάποιες από τις «περίφημες» 50 φοροαπαλλαγές του εφοπλιστικού κλάδου.

Το Newsbomb.gr με εκτενή ρεπορτάζ έχει αποκαλύψει πολλές φορές κατά καιρούς τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται ο πλουτισμός των Ελλήνων εφοπλιστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Σχετικές ειδήσεις