ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Δεν θα δώσουμε τις επόμενες δόσεις αν συνεχιστεί η φορολογική ασυλία των εφοπλιστών!

Κομισιόν: Δεν θα δώσουμε τις επόμενες δόσεις αν συνεχιστεί η φορολογική ασυλία των εφοπλιστών!

Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr καθώς εδώ και μήνες επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν έχει καμία απολύτως πολιτική βούληση να φορολογήσει τους εφοπλιστές παρά τη διαφορετική γνώμη της Κομισιόν.

ΣΥΡΙΖΑ και εφοπλιστές αναβάλλουν για 6 μήνες τη φορολόγηση στη ναυτιλία - Πήραν παράταση από την Κομισιόν και αναζητούν τρόπους για να μην πληρώσουν – Απίστευτο παρασκήνιο

Ο κ. Τσίπρας αντί να επιταχύνει τις διαδικασίες, καθυστερεί τα πάντα με αποτέλεσμα το εφοπλιστικό λόμπι να κερδίζει πολύτιμο χρόνο και το ελληνικό κράτος να χάνει ζεστό χρήμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως κυβέρνηση, εφοπλιστές και Κομισιόν μπαίνουν σε ένα νέο ατέρμονο κύκλο διαβουλεύσεων που θα κρατήσει περισσότερους από 6 μήνες.

Έτσι λοιπόν, για άλλη μια φορά οι Έλληνες εφοπλιστές παίρνουν πίστωση χρόνου, μετά την απόφαση των αρμόδιων κοινοτικών αρχών να μην προχωρήσουν ακόμη σε επίσημη έρευνα σε βάρος της χώρας μας, για παροχή ευνοϊκού καθεστώτος φορολογίας και κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της ναυτιλίας, που έρχεται σε σύγκρουση με την κοινοτική νομοθεσία.

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο η Κομισιόν, μέσω της επιτρόπου Μεταφορών Violeta Bulc, είχε προαναγγείλει ότι πιθανότατα θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη σχετική έρευνα, ωστόσο τα νεότερα δεδομένα είναι ότι αυτή η διαδικασία πάει πίσω, καθώς θα διεξαχθούν νέες συζητήσεις σε μία προσπάθεια να διευθετηθεί το ζήτημα.

Πρόκειται για μία κόντρα που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου πέντε χρόνια, καθώς η Κομισιόν θεωρεί πως το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης που παρέχει η Ελλάδα στους εφοπλιστές πλήττει τον ανταγωνισμό και αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία. Αν μάλιστα η Κομισιόν προχωρήσει σε έρευνα εναντίον της χώρας μας (μέχρι τώρα η έρευνα είναι ανεπίσημη), είναι πιθανό η χώρα μας να βρεθεί προ διλήμματος: είτε να αλλάξει ριζικά το σύστημα φορολόγησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, επιβαρύνοντας πολύ περισσότερο τους εφοπλιστές, είτε να διεκδικήσει τη δικαίωσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε έναν επίπονο δικαστικό αγώνα.

Πάντως, για την ώρα φαίνεται πως η Αθήνα κερδίζει χρόνο, καθώς για τους επόμενους έξι μήνες η κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία να διαπραγματευτεί μία λύση με την Κομισιόν και τους εφοπλιστές, ώστε να αποφύγει τα χειρότερα.

Ουσιαστικά, κατά τα φαινόμενα, πρόκειται για μία περίοδο προεργασίας κατά τη διάρκεια της οποίας η Κομισιόν δεν θα προβεί σε ενέργειες, αλλά μετά το τέλος αυτής, αν δεν υπάρξει ικανοποιητική κατάληξη στις συζητήσεις, τότε θα διεξαχθεί επίσημη έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι, είναι αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αν δεν λυθεί το θέμα της φορολόγησης, σε σημείο που ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα με την εκταμίευση των επόμενων δόσεων που πρέπει να λάβει η χώρα μας από την Ε.Ε.

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο:

Ο κ. Τσίπρας θα προτιμήσει να χάσουμε τις δόσεις, για να καλύψει τους «φίλους» του, τους εφοπλιστές;

Ο ελληνικός λαός «βράζει» για το θέμα, κι αν η κυβέρνηση δεν το έχει διαπιστώσει, ας ρίξει μια ματιά στα social media, όπου η οργή ξεχειλίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σελίδα Δεν ξαναπληρώνω φόρους μέχρι να πληρώσουν φόρους και οι εφοπλιστές

Ρoή Ειδήσεων