ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στο Newsbomb.gr: «Εφοπλιστές και περιπτεριούχοι πληρώνουν τον ίδιο φόρο!»

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στο Newsbomb.gr: «Εφοπλιστές και περιπτεριούχοι πληρώνουν τον ίδιο φόρο!»

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού μιλά ανοιχτά στο Newsbomb.gr για το φορολογικό «πάρτυ» του εφοπλιστικού κόσμου σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί και στον ύπουλο ρόλο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο δρα υπέρ των συμφερόντων τους.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΑΤ

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Σοκάρουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Αντώνης Νταλακογεώργος και αφορούν στην κατάρρευση του αρχαιότερου ασφαλιστικού Ταμείου της Ελλάδας, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου. Όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, αυτή τη στιγμή στο ΝΑΤ, η αναλογία συνταξιούχων-εργαζομένων είναι 5-1!

Και οι αποκαλύψεις για το ΝΑΤ δεν έχουν τελειωμό! Ο κ. Νταλακογεώργος στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr καταγγέλλει ότι «τεράστια ευθύνη για το λουκέτο που έρχεται στο ασφαλιστικό τους Ταμείο, φέρουν οι εφοπλιστές, οι οποίοι με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης κατάφεραν να χρωστούν σήμερα πάνω από 110 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές!

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ χαρακτηρίζει το φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών ιδιότυπο, προνομοιακό και σκανδαλώδες, μάλιστα αναλύει στο Newsbomb.gr την ειδική αυτή φορολογική αντιμετώπιση που έχει η ναυτιλία, και που κανένας άλλος κλάδος στη χώρα μας δεν έχει!

«Δεν τους ακουμπούν. Δεν τους αγγίζουν τους εφοπλιστές. Κανείς και καμία κυβέρνηση δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με το Κεφάλαιο!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντώνης Νταλακογεώργος, αποτυπώποντας με αυτό τον τρόπο τι επικρατεί στην ελληνική ναυτιλία.

«Συμβολικό φόρο ίσο με το φόρο που πληρώνει ένας περιπτεράς, πληρώνει ο Έλληνας εφοπλιστής, δηλώνει αφοπλιστικά ο κ. Νταλακογεώργος, ενώ προσθέτει ότι απαλλάσσονται από ο,τιδήποτε άλλο, μερίσματα, κέρδη κ.λπ.

Το Newsbomb.gr με εκτενή ρεπορτάζ έχει αποκαλύψει πολλές φορές κατά καιρούς τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται ο πλουτισμός των Ελλήνων εφοπλιστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Σχετικές ειδήσεις