ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ εκκαθαριστικά: Δείτε τις προσωπικές διαφορές στο efka.gov.gr

ΕΦΚΑ εκκαθαριστικά: Δείτε τις προσωπικές διαφορές στο efka.gov.gr
pixabay

Στην ανάρτηση των πρώτων ενημερωτικών σημειωμάτων για τις επανυπολογισμένες συντάξεις προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (01/10) ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στον ιστότοπο του (www.efka.gov.gr).

Τα ενημερωτικά σημειώματα που αναρτώνται σήμερα αφορούν την πληρωμή του Ιανουαρίου 2019 για τους παλαιούς συνταξιούχους, που είχαν ήδη καταστεί συνταξιούχοι ή είχαν ήδη υποβάλει αίτηση στις 13 Μαΐου 2016. Πρόκειται δηλαδή για τις συντάξεις που επανυπολογίστηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των συνταξιούχων, η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών θα γίνεται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ σταδιακά ως εξής:

  • Σήμερα 1/10/2019 αναρτώνται τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων, που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων (δηλαδή έχουν μόνο μια κύρια σύνταξη)για τους πρώην Φορείς, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ και Δημόσιο.
  • Αύριο, 2/10/2019 στις 17:00 θα αναρτηθούν τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων (δηλαδή έχουν μόνο μια κύρια σύνταξη), για το πρώην ΙΚΑ και τα ενταχθέντα σε αυτό Ταμεία.

Για τα ενημερωτικά σημειώματα του 2019 δημιουργήθηκε νέα ηλεκτρονική υπηρεσία στον ΕΦΚΑ. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τους κωδικούς TAXIS να ενημερώνονται σε μηνιαία βάση από 1ης Ιανουαρίου 2019 και μετά για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης τους αναλυτικά.

Πατήστε ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν σε όλη την Ελλάδα - Δείτε πότε και γιατί

Βαρύ πένθος για τον Σωκράτη Αλαφούζο

Σχετικές ειδήσεις