ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Τα μέτρα της Fed δεν βοήθησαν τη Wall Street - Άνοδος για το πετρέλαιο

Κορονοϊός: Τα μέτρα της Fed δεν βοήθησαν τη Wall Street -  Άνοδος για το πετρέλαιο
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η διολίσθηση της Wall Street συνεχίστηκε και τη Δευτέρα (23/3), καθώς τα πρωτοφανή μέτρα στήριξης επιχειρήσεων που ανακοίνωσε που η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) αποδείχθηκαν ανεπαρκή να κατευνάσουν τους φόβους των επενδυτών σχετικά με τον ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Fed ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που επιτρέπουν σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια προκειμένου να επιβιώσουν από τη «σοβαρή οικονομική αναταραχή» που προκαλεί ο Covid-19.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα επανέλαβε ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τις αγορές να συνεχίσουν να λειτουργούν και ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας 300 δισ. δολαρίων για τη «στήριξη της ροής πιστώσεων προς τους εργοδότες, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

Οι επενδυτές ήλπιζαν πως η αμερικανική Γερουσία θα προχωρήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο με την έγκριση ενός πακέτου τόνωσης της οικονομίας, ωστόσο Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων ύψους 2 τρισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Οι δείκτες

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 582,05 μονάδων (-3,04%), στις 18.591,93 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε μειωμένος κατά 18,84 μονάδες (-0,27%), στις 6.860,67 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, των πεντακοσίων μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 67,52 μονάδων (-2,93%), στις 2.237,4 μονάδες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Άλμα για το αργό

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο τη Δευτέρα μετά από μία συνεδρίαση με πολλά σκαμπανεβάσματα στην οποία κυριάρχησε η αβεβαιότητα από την πλευρά των επενδυτών.

Το συμβόλαιο του αργού WTI παραδόσεως Μαΐου πρόσθεσε 73 σεντς ή 3,2% και σκαρφάλωσε στα 23,36 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ροή Ειδήσεων