ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Άνοδος στη Wall Street - Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο

Κορονοϊός: Άνοδος στη Wall Street - Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης απώλεσε με το κλείσιμο ένα μέρος των κερδών που κατέγραφε στη συνεδρίαση της Τετάρτης (25/3).

Στους επενδυτές επικράτησε νευρικότητα, καθώς η Γερουσία των ΗΠΑ αργεί να εγκρίνει το σχέδιο ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου που έχει πληγεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Οι δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πάντως έκλεισε με άνοδο +2,39%, στις 21.200,55 μονάδες, ενώ χθες είχε καταγράψει άνοδο άνω του 11%. Είναι η πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα που ο δείκτης σημειώνει άνοδο για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Η σημερινή άνοδός του οφείλεται κατά πολύ στη Boeing, η μετοχή της οποίας κέρδισε πάνω από 24%, καθώς οι επενδυτές θεωρούν βέβαιο ότι η εταιρεία θα είναι από τις μεγάλες κερδισμένες των μέτρων παροχής οικονομικής στήριξης.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε ελαφρά, κατά 0,45% και έκλεισε στις 7.384,29 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, των πεντακοσίων μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης έκλεισε στις 2.475,56 μονάδες, αυξημένος κατά +1,15%.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Άλμα για το αργό

Έντονα ανοδικά κινήθηκε η τιμή του αργού βρίσκοντας στήριξη στο νέο ράλι των δεικτών της Wall Street αλλά και στο εντυπωσιακό άλμα των συμβολαίων της βενζίνης.

Το συμβόλαιο του αργού WTI παραδόσεως Μαΐου πρόσθεσε 48 σεντς ή 2% στα 24,49 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ροή Ειδήσεων