ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτές τάσεις στη Wall Steet - «Άλμα» για το πετρέλαιο

Μεικτές τάσεις στη Wall Steet - «Άλμα» για το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Χωρίς σαφή κατεύθυνση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας (10/8) στη χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Οι επενδυτές κινήθηκαν κάπου ανάμεσα στην ελπίδα για την προσεχή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο και στην ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με καθαρή άνοδο 357,96 μονάδων (+1,30%) στις 27.791,44 μονάδες.

Ο Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε αντίθετα με πτώση 42,63 μονάδων (–0,39%), στις 10.968,36 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 9,19 μονάδων (+0,27%), στις 3.360,47 μονάδες, μόλις 30 μονάδες κάτω από το ιστορικό του υψηλό, στο οποίο είχε φθάσει τον Φεβρουάριο.

Άνοδος στην τιμή του αργού

Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Δευτέρα, αντλώντας ώθηση από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της ζήτησης που έκανε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας παγκοσμίως αλλά και από τα θετικά μάκρο που ανακοινώθηκαν στην Κίνα.

Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισε 72 σεντς ή 1,8% και έκλεισε στα 41,94 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Οκτωβρίου, ενισχύθηκε κατά 59 σεντς ή 1,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 44,99 δολ. το βαρέλι

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Έτοιμες για όλα οι Ένοπλες Δυνάμεις