ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με κέρδη άνοιξε η εβδομάδα στη Wall Street - Κοντά σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο

Με κέρδη άνοιξε η εβδομάδα στη Wall Street - Κοντά σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις - Εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Όλες οι ειδήσεις: Με άνοδο έκλεισε τη Δευτέρα (23/11) η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street.

Οι επενδυτές αξιολογήσαν θετικά την πληροφορία ότι ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, θα αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών στην Τζάνετ Γέλεν, την πρώην επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed).

Την πληροφορία αυτή, μετέφερε η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές που έχουν γνώση της απόφασης του Δημοκρατικού πολιτικού.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας, που την περασμένη εβδομάδα σημείωσε πτώση, έκλεισε με άνοδο 327,79 μονάδων (+1,12%), στις 29.591,27 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 25,66 μονάδων (+0,22%), στις 11.880,63 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 20,05 μονάδων (+0,56%), στις 3.577,59 μονάδες.

Άνοδος για το αργό

Το πετρέλαιο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας με ισχυρά κέρδη, αντλώντας ώθηση από τα ενθαρρυντικά νέα που ανακοινώνονται σε καθημερινή -πλέον- βάση από το μέτωπο των εμβολίων και των θεραπειών κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιανουαρίου πρόσθεσε 64 σεντς ή 1,5% και έκλεισε στα 43,06 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο για τον WTI από τις 26 Αυγούστου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά