ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 1η Απριλίου η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την Εγνατία Οδό

Την 1η Απριλίου η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την Εγνατία Οδό
INTIME

Κανονικά την 1η Απριλίου θα υποβληθούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) οι δεσμευτικές προσφορές για τον εν εξελίξει διαγωνισμό που αφορά στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων αξόνων της, καθώς σήμερα ξεκαθαρίσθηκε πως δεν θα υπάρξει παράταση της διαδικασίας.  

Σημειώνεται πως την παρελθούσα Παρασκευή η ΑΚΤΩΡ κατέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ αίτημα παράτασης του διαγωνισμού κατά ένα μήνα, προκειμένου να καταθέσει και αυτή δεσμευτική προσφορά. Αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΚΤΩΡ προχώρησε στην κατάθεση του αιτήματος αυτού καθώς ενημερώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες από την καναδική εταιρεία Roadis, η οποία αποτελούσε κοινό σχήμα με την Άκτωρ Παραχωρήσεις, ότι δεν θα συμμετάσχει.

Η διαδικασία του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει πως οι πιθανοί διεκδικητές της σύμβασης οφείλουν να ενημερώσουν για τυχόν αλλαγές στη σύνθεση του σχήματος διεκδίκησης τουλάχιστον ένα μήνα πριν την οριστική ημερομηνία υποβολής προσφορών. Αυτό σημαίνει πως, αν δεν υπάρξει δεν υπάρξει παράταση- ο όμιλος Ελλάκτωρ θα τεθεί εκτός διαδικασίας. Στην αντίθετη περίπτωση, αν το αίτημα γίνει δεκτό, η ΑΚΤΩΡ αναμένεται να κατέβει αυτόνομα στο διαγωνισμό.

Όπως είχαν αναφέρει πηγές του Ομίλου Ελλάκτωρ στο Newsbomb.gr, η αδυναμία της Roadis οφείλεται σε προβλήματα που αντιμετωπίσει καθώς συμμετέχει σε έργα αεροδρομίων και αυτοκινητοδρόμων παγκοσμίων, τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω πανδημίας

Έτσι, πλέον η εταιρεία αναμένει την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εκτιμάται ότι θα συνεδριάσει πριν την 1η Απριλίου ώστε να αποδεχθεί ή να απορρίψει το αίτημα. Σε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή δεν υπάρχει απάντηση μέχρι την 1η Απριλίου, αναμένεται η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να μην κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές από τους υπόλοιπους διεκδικητές πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.