ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ριζική αλλαγή του κράτους ζήτησε ο Π.Τόμσεν

Ριζική αλλαγή του κράτους ζήτησε ο Π.Τόμσεν
Αλλαγές στο σύνολο του δημόσιου τομέα ζήτησε ο επικεφαλής επιθεωρητής του ΔΝΤ στη χώρα μας...

Αλλαγές στο σύνολο του δημόσιου τομέα ζήτησε ο επικεφαλής επιθεωρητής του ΔΝΤ στη χώρα μας Πολ Τόμσεν, σε δείπνο εργασίας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίο. Οι αλλαγές που έθεσε ως αναγκαίες περιλαμβάνουν την δραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την αγορά εργασίας, την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων και τον εξορθολογισμό των ΔΕΚΟ.

Σχολιάζοντας τα βήματα της Ελλάδας μέχρι στιγμής, ο κ. Τόμσεν υποστήριξε ότι «η προσπάθεια της χώρας βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο, το οποίο είναι και το πιο δύσκολο», επισημαίνοντας ωστόσο ότι μέχρι τώρα όλοι οι στόχοι έχουν επιτευχθεί. Τόνισε επίσης την ανάγκη περικοπής του τεράστιου δημόσιου τομέα και την δημιουργία δομικών αλλαγών σε βάθος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της αναδιάρθρωσης, που είναι οι ΔΕΚΟ, οι περικοπές εξόδων, τα έσοδα από τη φορολογία καθώς και η υγεία και το ασφαλιστικό. Οι μεταρρυθμίσεις, όπως είπε, δεν περιορίζονται μόνον στον οικονομικό τομέα, αλλά βρίσκονται και σε επίπεδο πολιτικό και κοινωνικό. Ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν τεθεί μέσα στο μνημόνιο αποτελούν επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν το ΔΝΤ να ζητά μειώσεις μισθών.

Ο κ. Τόμσεν άφησε αιχμές για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι είναι απογοητευμένος από την ανυπαρξία πολιτικής συναίνεσης στην εφαρμογή του μνημονίου, την ώρα που απαιτείται ακόμη τεράστια προσπάθεια για να επέλθει η ανάπτυξη.

Πηγή: newscode

Ροή Ειδήσεων