ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΥ»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό: «Καταστροφικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες», λέει ο Βερβεσός στο Newsbomb.gr

Φορολογικό: «Καταστροφικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες», λέει ο Βερβεσός στο Newsbomb.gr
Intime News

«Το καινούριο είναι η φορολόγηση με το μέσο όρο του ΚΑΔ. Αυτό δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι μια κατασκευή του κ. Θεοχάρη και του επιτελείου του», σημείωσε στο Newsbomb.gr ο Δημήτρης Βερβεσός 

Για ένα κατασκεύασμα της κυβέρνησης που όμοιό του δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός σχολιάζοντας στο Newsbomb.gr το νέο φορολογικό.

Ειδικότερα ο κ. Βερβεσός ανέφερε: «εφόσον η κυβέρνηση εμμένει στις απόψεις της για το φορολογικό εμείς αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Την Τετάρτη είναι το ραντεβού μας στο υπουργείο Οικονομικών και από κει και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε.

Εμείς ήμαστε αντίθετοι με τη φιλοσοφία του φορολογικού, θεωρούμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση. Καλέσαμε την κυβέρνηση σε ένα διάλογο ενώ προτείναμε εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να παταχθεί ή να περιοριστεί η φοροδιαφυγή όμως δεν εισακούστηκαν.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός μίλησε στο Newsbomb.gr

Η κυβέρνηση επιμένει στην οριζόντια φορολόγηση. Θυμίζω ότι με το νέο φορολογικό ο μισθωτός θα πληρώνει 700 ευρώ φόρο στα 10.000 ευρώ και ο ελεύθερος επαγγελματίας 900. Αυτό είναι ίση μεταχείριση;».

Και πρόσθεσε: «Δεν έχει καταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εξομοίωση των μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που αφορούσε τον Νόμο Κατρούγκαλου.

Το καινούριο είναι η φορολόγηση με το μέσο όρο του ΚΑΔ. Δηλαδή εγώ φορολογούμε με εισοδήματα που έχει πάρει κάποιος άλλος. Αυτό δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι μια κατασκευή του κ. Θεοχάρη και του επιτελείου του. Αυτό είναι το πιο καταστροφικό από όσα έχουν κάνει».

Το κείμενο του σχεδίου νόμου έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/minfin/?p=12178.

Δείτε στη φόρμα του newsbomb.gr το Σχέδιο Νόμου.

Μαρινάκης στο Newsbomb.gr για το φορολογικό ν/σ: «Όχι» σε τσουβάλιασμα των ελεύθερων επαγγελματιών

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι ένα τσουβάλιασμα, και είναι και το τελευταίο πράγμα που θέλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να γίνει, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση της Αμαλίας Κάτζου για το φορολογικό νομοσχέδιο αναφορικά με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Μακριά από εμάς τέτοια λογική» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σημειώνεται πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση, κάνοντας λόγο ο κ. Μαρινάκης για μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη συνολική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Άλλο ένα κεφάλαιο, προσέθεσε, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως θα συνεχιστεί καθώς «δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί με ένα κουμπί να εξαφανιστεί η φοροδιαφυγή».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα εξεταστούν σημειακές παρεμβάσεις, επισημαίνοντας ότι είναι μια εν εξελίξει διαδικασία.

Ξεκαθάρισε εκ νέου πως ούτε οριζόντια λογική υπάρχει, ούτε οριζόντια στοχοποίηση υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Η κυβέρνηση καταργεί και δεν αυξάνει φόρος, τόνισε επιπρόσθετα.

Η Ελλάδα ούσα πιο ισχυρή από ποτέ θέλει να θωρακίσει τη διαδικασία διαλόγου, προσέρχεται όμως στο διάλογο χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κληθείς να απαντήσει από την Αμαλία Κάτζου για τις δηλώσεις του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας με τις οποίες αμφισβήτησε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο, υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνοντας πως είναι μια άσκηση με δύο μέρη που κρίνεται καθημερινά.

Σχετικές ειδήσεις