ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Ρέσλερ: Καμιά παροχή χωρίς αντάλλαγμα στους Έλληνες

Φ. Ρέσλερ: Καμιά παροχή χωρίς αντάλλαγμα στους Έλληνες

Ακόμη και την τελευταία στιγμή οι ευρωπαίοι εταίροι δεν σταματούν να στέλνουν μηνύματα στους Έλληνες ψηφοφόρους.

Αυτή τη φορά το δάχτυλο μας κουνάει ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag», δήλωσε ότι «καμία παροχή δεν είναι χωρίς αντάλλαγμα».

O επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) επαναλαμβάνει ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» και προειδοποιεί ότι «θα ήταν λανθασμένη η εντύπωση ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν θα έχει καμιά συνέπεια».

«Χρήματα δίνονται μόνο για αντίστοιχα βήματα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων», σημειώνει ο κ. Ρέσλερ και υπενθυμίζει ότι η τρόικα έχει ήδη παρακρατήσει ένα δισεκατομμύριο από τη χρηματική βοήθεια. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας αποφεύγει να απαντήσει σε ερώτημα σχετικώς με το τι θα συμβεί «αν οι Έλληνες εκλέξουν τη λάθος κυβέρνηση», σπεύδει να διευκρινίσει ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση στο μέλλον, θα χρειαστεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων» και τονίζει ότι αν «η Ελλάδα δεν τηρεί τις ξεκάθαρες συμφωνίες, καταστρέφει η ίδια τις βάσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια και, εν προκειμένω, ισχύει η αρχή: καμιά παροχή χωρίς αντάλλαγμα».