ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια πρωτιά για τρία ελληνικά Αμοιβαία Κεφάλαια ομολόγων

Παγκόσμια πρωτιά για τρία ελληνικά Αμοιβαία Κεφάλαια ομολόγων

Τις υψηλότερες αποδόσεις, παγκοσμίως, φέτος, στα ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια, δεν τις σημειώνουν κάποιοι διαχειριστές στο Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη, αλλά στην Αθήνα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο Πάνος Σίμος της NBG Asset Management και οι Άρης Παπαγεωργακόπουλος και Γιάννης Γκίγκας της Eurobank Asset Management διαχειρίζονται τρία ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια τα οποία έχουν κέρδη άνω του 100% το τελευταίο έτος.

Κανένα άλλο ομολογιακό από αυτά που παρακολουθεί η Morningstar σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει εμφανίσει τέτοιες αποδόσεις, αναφέρει η WSJ.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, και οι τρεις έχουν κερδίσει πολλά βάζοντας το ίδιο στοίχημα: αγοράζοντας ελληνικά κρατικά ομόλογα στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και κρατώντας τους τίτλους αυτούς όταν άλλοι επενδυτές τους απέφευγαν,

«Τα ελληνικά ομόλογα είχαν βρεθεί σε ένα στάδιο να είναι η πιο μισητή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο και σκεφτήκαμε ότι δεν υπήρχαν πολλά να χαθούν στον πάτο της αγοράς», δηλώνει ο κ. Παπαγεωργακόπουλος στην εφημερίδα.

Το DELOS Domestic Bond Fund των 83 εκατ. ευρώ ($114,6 εκατ.), το οποίο διαχειρίζεται ο κ. Σίμος, έχει συνολική απόδοση 108% τους τελευταίους 12 μήνες, κάτι που το καθιστά το κορυφαίο ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο.

Ακολουθεί από κοντά το Eurobank LF Government Bond Fund των 30 εκατ. ευρώ και το Interamerican Fixed Income Domestic Bond Fund των 137 εκατ. ευρώ, τα οποία διαχειρίζονται οι κ.κ. Παπαγεωργακόπουλος και Γκίκας.

Τα συγκεκριμένα funds έχουν αποδόσεις της τάξεως του 107% και 105%, αντίστοιχα, τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Morningstar.