ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου οι παλαιοί κωδικοί του Taxisnet

Λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου οι παλαιοί κωδικοί του Taxisnet

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν ο κωδικοί που είχαν δοθεί στους φορολογούμενους πριν τον Δεκέμβριο του 2010 για την πρόσβασή τους στο Taxinet.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμμετεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι τα τέλη του έτους να προσέλθουν στο τμήμα Μητρώου των ΔΟΥ, να αποκτήσουν κλειδάριθμο και στη συνέχεια να αποκτήσουν τους νέους κωδικούς πρόσβασης.

Αυτό, βεβαίως, δεν χρειάζεται να γίνει σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας.

Πώς θα ενεργοποιήστε το λογαριασμό σας

Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το συνθηματικό (password) του παραπάνω λογαριασμού. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, θα πρέπει να κάνετε αίτηση επανεγγραφής, πριν επισκεφτείτε τη ΔΟΥ για να παραλάβετε τον κλειδάριθμο της νέας αίτησης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό έγγραφο της ΓΓΠΣ:

«[...] Ακολουθείστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα ώστε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, έχοντας πρόχειρο τον Α.Φ.Μ. σας και τον κλειδάριθμο που έχετε λάβει από τη ΔΟΥ:

1) Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

2) Επιλέξτε "Ενεργοποίηση Λογαριασμού" (3η στη σειρά υπηρεσία).

3) Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο "Ενεργοποίηση Λογαριασμού" (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας) και πατήστε "Επόμενο".

4) Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο "Ενεργοποίηση Λογαριασμού" (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό , πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε "Ενεργοποίηση". Από τη στιγμή αυτή ο παλιός κωδικός δεν ισχύει πλέον και έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επιλέξατε. Παρακαλούμε κρατήστε τον νέο κωδικό σε ασφαλές μέρος ώστε να μη τον ξεχάσετε.

5) Κρατήστε τον κλειδάριθμό σας σε ασφαλές μέρος γιατί θα σας χρειαστεί σε περίπτωση που ξεχάσετε το συνθηματικό (password) σας, για την έκδοση νέου.»