ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Ρεαλιστικός συμβιβασμός με την τρόικα

Στουρνάρας: Ρεαλιστικός συμβιβασμός με την τρόικα

Συμβιβασμό της κυβέρνησης με την τρόικα προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", τάσσεται υπέρ αυτής της επιλογής αντί μιας προσωρινής λύσης που θα ενίσχυε την αβεβαιότητα και θα απειλούσε να ανακόψει την πορεία της οικονομίας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, σημειώνει ότι «επέδρασε αρνητικά στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο».

Ο κ. Στουρνάρας με τη συνέντευξή του απευθύνει μήνυμα προς τους πιστωτές να επιδείξουν ρεαλισμό και ευελιξία και να τηρήσουν τη δέσμευση έναντι της χώρας μας για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Ο διοικητής της ΤτΕ επιμένει ότι δεν απαιτείται η λήψη οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων. Ζητά όμως να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να καταργηθούν τα ειδικά φορολογικά καθεστώτα, σε περίπτωση που αυτά δεν δικαιολογούνται από κοινωνικούς και αναπτυκξιακούς λόγους.

Υπερασπιζόμενος τον ΕΝΦΙΑ, με αφορμή την κριτική που δέχτηκε, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι πρόκειται για αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο φόρο.

Επίσης, συστήνει αποτελεσματικότερη διαχείριση των προβληματικών δανείων, από την πλευρά των Τραπεζών, ώστε να δημιουργηθεί ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας

Σχετικές ειδήσεις