ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Γερμανοί τρομοκρατούν με δημοσιεύματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι Γερμανοί τρομοκρατούν με δημοσιεύματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευμα του Der Spiegel, το οποίο έχει άρωμα... τρομολαγνείας αναφέρει πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Γερμανίας θα θεωρήσει αναπόφευκτη την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

«Τόσο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη έχει εφαρμόσει αρκετές μεταρρυθμίσεις, από την κορύφωση της κρίσης το 2012, κάτι που τη δίνει το περιθώριο να διαχειρισθεί με πιθανή έξοδο της Ελλάδας», αναφέρει το γνωστό γερμανικό περιοδικό, ωστόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Γκέοργκ Στράιτερ, δε φαίνεται να συμμερίζεται αυτά τα σενάρια.

Ερωτηθείς για το σχετικό δημοσίευμα, ο ίδιος απάντησε πως «Η Ελλάδα τήρησε κατά το παρελθόν τις υποχρεώσεις της. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις συμβατικές συμφωνίες της έναντι της τρόικας».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πηγή που επικαλείται το Spiegel τόνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός διάσωσης και είναι πλέον διαθέσιμος για κάθε περίπτωση.

Σχετικές ειδήσεις