ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Ούτε αναδιάρθρωση, ούτε έξοδος από την Ευρωζώνη"

"Ούτε αναδιάρθρωση, ούτε έξοδος από την Ευρωζώνη"
Υποστηρίζει το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας...

Kατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και της εξόδου της χώρας από το ευρώ τάσσεται το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας DIHK, στηρίζοντας τη γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης.

"Ούτε η αναδιάρθρωση, ούτε η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτελούν επιλογή. Θα συνεπάγονταν αστάθμητους κινδύνους και πολιτικά", υποστηρίζει ο πρόεδρος του DIHK Χάνς Χάινριχ Ντρίφτμαν στην εφημερίδα του Ανοβέρου "Hannoversche Allgeimene Zeitung" (Χανόβερσε Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ, 27.5.11).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να χειριστούμε το θέμα προσεκτικά και να φροντίσουμε ώστε η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης να πατά σε σταθερό έδαφος", λέει ο κ. Ντρίφτμαν.

Παράλληλα ο πρόεδρος του DIHK προτείνει να θεσπιστεί "ένας ευρωπαϊκός θεσμός που θα παρακολουθεί τα βήματα προόδου της Ελλάδας. Η βοήθεια θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα", λέει ο κ. Ντρίφτμαν. Ενδεδειγμένο θεωρεί ένα ανεξάρτητο ίδρυμα με συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την ενίσχυση των επενδύσεων.