ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξανά κάτω από τις 800 μονάδες το χρηματιστήριο

Ξανά κάτω από τις 800 μονάδες το χρηματιστήριο

Πτωτικά άνοιξε σήμερα Τετάρτη, 21/1/15 η ελληνική χρηματαγορά, με το Γενικό Δείκτη λίγο μετά το άνοιγμα να κινείται στις 790,90 μονάδες, καταγράφοντας πτώση -1,40%.

Για τζίρο ας μη μιλάμε καλύτερα... Στο πρώτο εικοσάλεπτο μόλις ξεπέρασε τα 9 εκατομ. ευρώ. Η συμπεριφορά του ελληνικού Χρηματιστηρίου ακολουθεί με συνέπεια τις προβλέψεις των ειδικών, που έλεγαν ότι κινείται με τα μάτια καρφωμένα στις πολιτικές εξελίξεις και ιδίως στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ενώ παράλληλα πολλοί επενδυτές, έχουν αποφασίσει να αποσύρουν κεφάλαια από όσα έχουν αφήσει στο ΧΑΑ, αλλά η απόσυρση θα γίνεται σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να μην υπάρξει πανικός και ελεύθερες πτώσεις αξιών...

Όσοι έχουν μετοχές στα χέρια τους έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί κι έτσι μένει χώρος για τους πιο ριψοκίνδυνους, αναφέρουν χρηματιστηριακοί παράγοντες. Οι βραχυπρόθεσμες θέσεις έχουν περιοριστεί κυρίως από εγχώριους επενδυτές ακριβώς λόγω του ρίσκου μιας μεγάλης μεταβλητότητας. Η αγορά έχει πέσει και δεν υπάρχει κάποια σημαντική ένδειξη ότι η αγορά «θα φύγει προς τα πάνω και δεν θα την προλάβουν», σχολιάζουν αναλυτές για την επενδυτική αποχή που αποτυπώνεται στους ημερήσιους τζίρους των 45-50 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις