ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Ο Βαρουφάκης καθησυχάζει τους Γερμανούς

Reuters: Ο Βαρουφάκης καθησυχάζει τους Γερμανούς

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ότι η χώρα μας δεν θα εμφανίσει ποτέ ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό της και επιχείρησε να καθησυχάσει τη Γερμανία, λέγοντας ότι η νέα πολιτική γραμμή της Αθήνας δεν σημαίνει ότι γυρίζει την πλάτη στις μεταρρυθμίσεις

«Οι Γερμανοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν σημαίνει πως αποκλίνουμε από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων αν δώσουμε σε έναν συνταξιούχο που ζει με 300 ευρώ τον μήνα επιπλέον 300 ευρώ τον χρόνο» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αύριο Πέμπτη 5/2/15 αναμένεται να επισκεφθεί το Βερολίνο.

"Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας", πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και καλεί τους Γερμανούς να ακούσουν τους Έλληνες λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν χρειάζεται να μας εμπιστευτείτε, αλλά να συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό".

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η Ελλάδα, πέραν της πληρωμής τόκων, δεν θα παρουσιάσει ποτέ ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Ποτέ, ποτέ, ποτέ!» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας «δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί αύριο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχοντας, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, περιοδεύσει ανά την Ευρώπη για να εξασφαλίσει υποστήριξη στα σχέδιά του να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας που έχει ζητήσει το Βερολίνο.

Σχετικές ειδήσεις