ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAZ: Η Ελλάδα «σόκαρε» τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης

FAZ: Η Ελλάδα «σόκαρε» τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης

«Σοκ» προκάλεσε στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, όπως γράφει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα FAZ.Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου στην εφημερίεδα ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε σαν «ταξιτζής».

Στην κυριακάτικη έκδοσή της, η γερμανική εφημερίδα FAZ αναφέρει πως οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είναι απογοητευμένοι από τις συνομιλίες με την Αθήνα, ενώ δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Στέλεχος της Ευρωζώνης που πήρε μέρος στις συζητήσεις δήλωσε πως η ελληνική πλευρά δεν ήταν έτοιμη να μιλήσει για μείωση των συντάξεων του Δημοσίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι όπως περιγράφεται. Έκριναν ακόμη ότι θα ήταν εσωτερικό πολιτικό ζήτημα αν η Αθήνα δεν είναι σε θέση να καταβάλει ολόκληρες συντάξεις και μισθούς.

Όπως παρατηρεί η FAZ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να καταθέσει στην Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή της Γερμανίας, προς ψήφιση οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Σχετικές ειδήσεις