ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2+1 λύσεις για να αποφευχθεί το ελληνικό «ναυάγιο»

2+1 λύσεις για να αποφευχθεί το ελληνικό «ναυάγιο»
Σε ναυάγιο οδηγείται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από Παρίσι και Βερολίνο, η απόπειρα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, μέσω της...

Σε ναυάγιο οδηγείται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από Παρίσι και Βερολίνο, η απόπειρα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, μέσω της εφαρμογής του γαλλικού μοντέλου για τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια.

Καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές στην Αθήνα, υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες ότι "το σχέδιο αυτό έπεσε θύμα της πολυπλοκότητας του". Και η αλήθεια είναι ότι έμπειροι εγχώριοι τραπεζίτες, με τους οποίος είχε μιλήσει ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας το Newscode.gr, είχαν προβλέψει αυτή την εξέλιξη.

Απλώς, επισήμως, δεν μπορούσαν να πάρουν θέση, αφού ήταν κοινό μυστικό ότι οι Έλληνες τραπεζίτες απλώς θα ακολουθούσαν τους Γάλλους και τους Γερμανούς στις αποφάσεις που θα ελάμβαναν για το συγκεκριμένο θέμα, για ευνόητους λόγους.

Το θέμα είναι τί γίνεται απ εδώ και στο εξής. Οι προτάσεις που διατυπώνονται παραμένουν πολλές, αλλά οι περισσότερες έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: είναι ανεδαφικές, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, εν γνώσει των οποίων περιέρχονται, οι περισσότερες απ αυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr