ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο δήμοι παραλίγο να «μπλοκάρουν» την 5η δόση!

Δύο δήμοι παραλίγο να «μπλοκάρουν» την 5η δόση!
Δύο δήμοι της Αττικής που έχουν «πνιγεί»στα χρέη και έχουν λάβει συνολικό δάνειο αξίας...

Δύο δήμοι της Αττικής που έχουν «πνιγεί»στα χρέη και έχουν λάβει συνολικό δάνειο αξίας 60 εκατ. ευρώ, παραλίγο να «βουλιάξουν» την 5η δόση από το ΔΝΤ.

Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκαν οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου λίγο πριν συνεδριάσουν για να εγκρίνουν επίσημα την 5η δόση προς την Ελλάδα. Δύο δήμοι της Αττικής έχουν λάβει δάνεια τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στο συνολικό χρέος της χώρα μας! Η είδηση αυτή «πάγωσε» τη διαδικασία μέχρι η ελληνική πλευρά να δώσει διευκρινήσεις, κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Πρόκειται για τους δήμους Ζωγράφου και Αχαρνών, οι οποίοι έχουν λάβει δάνειο αξίας 25 εκατ. ευρώ και 40 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα το δάνειο που έχει λάβει ο δήμος Αχαρνών είναι από την GoldmanSachs. Ωστόσο, στην περίπτωση που οι συγκεκριμένοι δήμοι δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, θα «βαρύνουν» το χρέος της χώρας μας κατά 60 εκατομμύρια ευρώ!

Οι αξιωματούχοι του ταμείου, αφού επικοινώνησαν με την Αθήνα και δόθηκαν οι κατάλληλες εξηγήσεις αποφάσισαν τελικά να προχωρήσουν στη συνεδρίαση και να επικυρώσουν την καταβολή της 5ης δόσης προς τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Σε Μενίδι και Ζωγράφου «σκόνταψε» το ...ΔΝΤ!

TAGS