ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήρια: Σε χαμηλό από τον Οκτώβριο του 2014 η Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Σε χαμηλό από τον Οκτώβριο του 2014 η Ευρώπη

Απώλειες κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, επεκτείνοντας την πτώση της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω ανησυχιών για το ρυθμό της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 1,7% στις 1.261,05 μονάδες στις 11:40 ώρα Ελλάδα, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στις 1.259,27 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Οκτώβριο του 2014.
Οι ευρωπαϊκοί κλάδοι, όπως αυτοί των τραπεζών, των αυτοκινήτων, των κατασκευών και της τεχνολογίας, σημείωναν απώλειες μεταξύ 2,6% και 2,9%.
«Είναι ένα δύσκολο περιβάλλον στην αγορά. Θα ήλπιζα για μια ανάκαμψη στην αγορά αλλά μετά τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό. Πρέπει να βελτιωθεί η ροή των οικονομικών ειδήσεων. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο σε καθοριστικό βαθμό», σχολίασε ο Γκέρχαρντ Σβαρτς, επικεφαλής ανάλυσης στην Baader Bank στο Μόναχο.
Οι ευρωπαϊκές και οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν την Παρασκευή σημαντικές απώλειες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο. Απογοητευτικά για τους επενδυτές ήταν και κάποια πρόσφατα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις