ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η S&P διατήρησε σταθερή την αξιολόγηση 4 Ελληνικών τραπεζών

Η S&P διατήρησε σταθερή την αξιολόγηση 4 Ελληνικών τραπεζών
Ο Οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s σε σημερινή του έκθεση αναφέρει ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση για την Ελλάδα μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο...

Ο Οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s σε σημερινή του έκθεση αναφέρει ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση για την Ελλάδα μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα οικονομικά των τραπεζών. Παρά ταύτα ο οίκος αναφέρει ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση δεν ανεβάζει απότομα το ρίσκο για άμεση χρεοκοπία των τραπεζών που αξιολογεί.


Ως συνέπεια επιβεβαιώνει την τωρινή μακροοικονομική αξιολόγηση «CCC» και την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «C» για τις Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς, διατηρώντας αρνητικό outlook.


«Οι αρνητικές προοπτικές για αυτές τις τράπεζες κυρίως αντανακλούν την άποψη μας για την ενδεχόμενη πίεση ρευστότητας που προκύπτει από την επιταχυνόμενη απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες και από τις απώλειες των τραπεζών από τη συμμετοχή τους στο σχέδιο ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.


Η S&P στις 27/07 υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε "CC" από" CCC". Παράλληλα, επαναδιατύπωσε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση "C".

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr